adplus-dvertising
You are here:

Reacţia lui Adi Vasile după victoria facilă a României în faţa Iranului, la CM de handbal. Ce a spus despre accidentarea Oanei Borş: "A plătit un preţ prea mare"

Reacţia lui Adi Vasile după victoria facilă a României în faţa Iranului, la CM de handbal. Ce a spus despre accidentarea Oanei Borş: "A plătit un preţ prea mare"

CM Handbal

Comentarii

Adi Vasile, selecţionerul naţionalei României, a reacţionat după meciul câştigat de tricolore cu 39-11 împotriva Iranului, la CM de handbal.

Reacţia lui Adi Vasile după victoria facilă a României în faţa Iranului, la CM de handbal

România s-a impus lejer în faţa Iranului, scor 39-11, la debutul la Campionatul Mondial de handbal, dar a pierdut-o pe Oana Borş. Cea care s-a accidentat grav la genunchi şi a plecat direct la spital, după ce a marcat primul său gol în naţionala României.

Adi Vasile a vorbit la finalul partidei şi a felicitat jucătoarele Iranului pentru că au ajuns la Mondial, dar a vorbit şi despre accidentarea care a marcat partida. "Felicit jucătoarele Iranului pentru că au ajuns la acest Campionat Mondial, să o ţineţi tot aşa, pentru că veţi avea de câştigat după acest Mondial. Noi am avut un obiectiv foarte clar, acela de a câştiga meciul şi a trebuit să ne îndeplinim sarcinile de la antrenamente.

Al doilea obiectiv a fost ca toată lumea să fie sănătoasă, dar din păcate, am avut o accidentare majoră a unei jucătoare care a şi marcat primul ei gol la naţională. Cred că a plătit un preţ prea mare pentru asta. A plecat deja la spital, dar din experienţa noastră, asemenea momente nu se termină cu ceva norocos, aşa că trebuie să ne aşteptăm la ce e mai rău sau să ne pregătim pentru ce e mai bun.

Sunt mereu lucruri de îmbunătăţit, însă gândul nostru este acum să fim alături de Oana Borş, îi dorim tot binele şi suntem alături de ea", a spus Adi Vasile la final.

România - Iran 39-11, la CM de handbal din Spania

Naţionala de handbal feminin a României a debutat cu victorie în grupa C a Campionatului Mondial din Spania, scor 39-11 (20-3), cu reprezentativa Iranului. Al doilea meci al zilei în grupă este între Norvegia şi Kazakhstan.

Principalele marcatoare pentru România au fost Laslo 6 goluri, Dincă 6, Rotaru 5.

Jucătoarele Iranului, debutante la un turneul final mondial, au atras privirile şi datorită echipamentului impus de legile musulmane, printr-o variantă ”sportivă” a hijabului, cu capul şi gâtul acoperite complet şi doar faţa liberă.

România a înregistrat şi o pierdere în lot, după ce mezina echipei, Oana Borş (18 ani) s-a accidentat grav la genunchiul drept, chiar după primul gol al său, pe contraatac, la reprezentativa de senioare (min. 19, la scorul 13-2). Handbalista tricoloră a părăsit sala pe targă, după intervenţia rapidă a echipei medicale a turneului.

De la ora 21.30 se va juca şi a doua partidă a grupei C, între Norvegia şi Kazakhstan.

Programul următoarelor partide în grupa C: 5 decembrie - România - Kazakhstan, Norvegia - Iran; 7 decembrie - Kazakstan - Iran, Norvegia - România.

32 de echipe naţionale se află la start, iar primele trei clasate din grupele preliminare se vor califica în grupele principale, cu meciuri programate între 8-13 decembrie. Primele două clasate în aceste grupe se vor califica în sferturile de finală, care vor avea loc în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie.

Finalele pentru medalii sunt programate în 19 decembrie.

IHF a impus prin procolul sanitar vaccinarea anti-Covid 19 a tuturor participanţilor la competiţia din Spania.

La CM din Spania, România va fi reprezentată şi de arbitrele Cristina Năstase - Simona Stancu.

Echipa României bifează a 25-a participare la Mondiale, fiind în continuare singura reprezentativă care a participat la toate ediţiile. Din lot nu face parte căpitanul Cristina Neagu, care a decis să nu mai participe la acţiunile naţionalei în 2021, după ratarea calificării la JO de la Tokyo.

La ultima ediţie a Campionatului Mondial, România s-a clasat pe locul 12. Podiumul ediţiei din 2019 a fost ocupat, în ordine, de Olanda, Spania şi Rusia.

România are în palmaresul CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).

viewscnt
Articole similare