You are here:

Reacţia lui Becali după ce Mititelu a revenit în Liga 1! ”Omul ăsta şi-a plătit angajaţii şi nu a furat niciun leu!” Ce au spus Porumboiu şi Iftime

Reacţia lui Becali după ce Mititelu a revenit în Liga 1! ”Omul ăsta şi-a plătit angajaţii şi nu a furat niciun leu!” Ce au spus Porumboiu şi Iftime

FCSB

Comentarii

FC Universitatea Craiova a reuşit să promoveze în Liga 1.

Echipa lui Adrian Mititelu a revenit pe prima şcenă a fotbalului românesc după o pauză de 10 ani. Patronul oltean este unul dintre adversarii alături de care Becali se bătea în Liga 1 pentru spremaţie. În acei ani, echipe precum FCSB, Dinamo, CFR Cluj, Poli Timişoara, FC Vaslui, Rapid, Unirea Urziceni, CFR Cluj sau Oţelul Galaţi făceau spectacol în România. 

Adrian Mititelu a ajuns după gratii în toamna anului trecut, dar chiar şi aşa, echipa lui a reuşit să ajungă din nou în Liga 1, după ce o mare parte din sezon a ocupat primul loc în Liga 2. 

Gigi Becali a vorbit despre revenirea lui Mititelu în primul eşalon al fotbalului românesc. 

”Mititelu a dat continuitate Universităţii Craiova. Abia aştept să ne batem din nou în campionat. Chiar dacă Adrian e cu câţiva ani mai mic ca mine, totuşi el este din generaţia mea. El a rămas cam singurul de pe atunci cu care eu mă luptam. Sper să iasă de la închisoare.

Şi erau Copos, Iancu, Porumboiu, Bucşaru, Paszkany, Borcea, Badea…Mă refer la patronii cu care eu mă luptam în Liga 1 acum peste zece ani. Vorbeam cu Adrian la telefon ore întregi, iar el îmi spunea mereu că vrea să mă bată meci de meci. Zici că parcă eu eram Dinamo pentru ei, nu Steaua. Bravo lui! A început un proiect de la zero şi a reuşit.

Omul ăsta a băgat milioane de euro în fotbal, iar banii ăia de pe Mihai Costea nu i-a luat el acasă şi s-a dus prin în vacanţe cu ei. Omul ăsta şi-a plătit angajaţii şi nu a furat niciun leu. Nu a fost vinovat. Dar aşa este în România, dacă bagi bani în fotbal te duci la puşcărie”, a declarat Becali pentru ProSport

Fostul patron la de Vaslui, Adrian Pormboiu, l-a felicitat pe finaţatorul oltenilor.

”Eu am avut o prietenie bazată pe respect reciproc cu Adrian Mititelu şi vă spun foarte sincer că mă bucur din tot sufletul pentru acest om, dar şi pentru membrii familiei sale. Îl felicit pe Adrian şi o spun cu tot riscul, deşi poate o să se supere pe mine mulţi oameni, asta este echipa numărul unu a Craiovei. Asta este continuatoarea de drept a Universităţii Craiova, deoarece Adrian Mititelu a urmat paşi fireşti pentru un fotbal normal.

După tot ce i s-a întâmplat acestui om în cei zece ani de care vorbim, el a avut tăria să o ia din Liga 4, Liga 3, Liga 2, iar acum a ajuns din nou în Liga 1. Aşa trebuie să se întâmple într-un fotbal normal. Nu să începi direct din Liga 2, deoarece un astfel de fotbal nu este unul corect.

Mititelu a cheltuit din nou foarte mulţi bani, chiar foarte mulţi, iar eu zic că el merită apreciat pentru toate aceste eforturi. Mă bucur mult pentru reuşita lor şi sunt convins că Adrian o să dorească să îşi facă din nou o echipă puternică şi frumoasă în Liga 1”, a spus Porumboiu.

Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoşani, a vorbit despre banii care sunt necesari în Liga 1, pentru a forma o echipă puternică, care să se bată pentru un loc în play-off. 

”Însă, la Liga 1 o să fie infinit mai greu. După părerea mea lui Adrian Mititelu, pe lângă cei 1.200.000 de euro sau 1.300.000 de euro, atât cât îi vor reveni din drepturile TV, îi mai trebuie cam 3.500.000 de euro din banii săi personali ca să poată să îşi facă o echipă bună pentru a se putea bate la play-off din primul sezon. Îţi trebuie un buget undeva la minimum cinci milioane de euro pentru o echipă bună de play-off. 

O să ai nevoie să creşti fondul salarial pentru a putea să aduci jucători de nivelul Ligii 1 şi jucători de afară. Cheltuielile pentru Liga 1 se vor mări considerabil. Îi trebuie şi un departament de marketing puternic. Trebuie să umbli serios la componenţa lotului.

Nu ştiu exact care este componenţa lotului celor de la FCU, dar dacă ei nu se vor întâri, atunci o să le fie tare greu…Este bine că Adrian Mititelu a promovat direct. Consider că cei care vor merge la baraj, cele două echipe de Liga 2 de pe locurile 3 şi 4, nu vor avea nicio şansă cu echipele din Liga 1, cele care vor da baraj pentru menţinere. O să fie foarte interesantă de la vară lupta dintre FCU şi CSU în Craiova şi în Liga 1, deoarece la această oră Mihai Rotaru are o echipă foarte bună şi eu cred că Mititelu nu o să se lase nici el”, a spus Iftime.

Afla mai multe despre: becali 

viewscnt
Articole similare