Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia lui Djokovic în privinţa retragerii. Ce planuri are tenismenul sârb, după ce şi Federer şi-a încheiat cariera

Reacţia lui Djokovic în privinţa retragerii. Ce planuri are tenismenul sârb, după ce şi Federer şi-a încheiat cariera

Tenis

Comentarii

Novak Djokovic, care participă săptămâna aceasta la turneul ATP de la Tel Aviv (Israel), şi-a anunţat intenţiile de a câştiga în continuare turnee de Grand Slam.

În vârstă de 35 de ani, Djokovic are în palmares 88 de titluri cucerite în circuitul profesionist, 21 dintre ele fiind de Mare Şlem. Fost număr unu mondial timp de 373 de săptămâni (un record pentru tenisul masculin), sârbul ocupă în prezent locul 7 în clasamentul ATP şi nu se gândeşte încă la retragere.

"Încă vreau să joc tenis, deşi am realizat aproape tot ce poţi realiza în acest sport. Încă am pasiunea şi foamea de a juca la cel mai înalt nivel profesional. Vreau să mai câştig trofee", a spus Djokovic.

După ce a participat săptămâna trecută la competiţia Laver Cup, de la Londra, unde a asistat la retragerea lui Roger Federer, Djokovic se află în prezent în Israel, în vederea turneului de la Tel Aviv. În 2006, când avea doar 18 ani, sârbul a jucat în Israel cu ocazia unei întâlniri din Cupa Davis.

"A fost cea mai tare atmosferă pe care am trăit-o vreodată, aici fiind oameni foarte pasionaţi de sport. Îmi place să văd asta şi am vizitat şi Ierusalimul la a doua mea călătorie în Israel, dar a fost cu ceva timp în urmă. Am uitat multe lucruri, aşa că voi reveni din nou, cu siguranţă", a subliniat Djokovic.

Referindu-se la retragerea lui Roger Federer, Djokovic a precizat: "Am un respect enorm pentru Roger şi pentru contribuţia adusă sportului nostru. A avut o carieră epică, poate fi mândru de ea. Este unul dintre cei mai recunoscuţi sportivi din toate timpurile. Retragerea sa este un moment trist pentru tenis".

Afla mai multe despre: federer 

viewscnt
Articole similare