Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia lui Edi Iordănescu după polemica neconvocării lui Andrei Borza la echipa naţională. Toate precizările selecţionerului

Reacţia lui Edi Iordănescu după polemica neconvocării lui Andrei Borza la echipa naţională. Toate precizările selecţionerului

Echipa națională

Comentarii

Selecţionerul Edi Iordănescu (45 de ani) a reacţionat în urma reacţiilor apărute în privinţa neconvocării lui Andrei Borza (17 ani), fundaşul stânga al Farului, campion al României.

Problemele de lot, în urma accidentărilor lui Mario Camora şi Raul Opruţ, l-au determinat pe Edi Iordănescu să facă o convocare de urgenţă pe postul de fundaş stânga. Valentin Ţicu a fost ales de către Iordănescu Jr. pentru a face parte din lotul României la partida cu Elveţia, un 2-2 miraculos scos de tricolori în prelungirile partidei printr-o dublă a lui Valentin Mihăilă.

Edi Iordănescu a explicat exact cum s-a ajuns la varianta Valentin Ţicu, nu Andrei Borza, în urma declaraţiilor făcute în direct la Orange Sport, în emisiunea Sport Report.

Într-o reacţie trimisă Orange Sport prin biroul de presă al FRF, Edi Iordănescu a oferit o reacţie fermă.



"În niciun moment nu am declarat că Andrei Borza a fost prima opţiune de convocare în urma accidentărilor suferite de Mario Camora şi Raul Opruţ. La finalul conferinţei oficiale din Elveţia am spus că, fiind întrerupte competiţiile interne, iar mulţi jucătorii aflându-se în vacanţă, singura direcţie în care ne puteam îndrepta pentru o convocare de urgenţă era lotul României U21, care tocmai încheiase o pregătire centralizată în pregătirea EURO U21 şi putea furniza jucători cu nivel optim pentru competiţie.

Existau teoretic 3 opţiuni din lotul U21, Ţicu, Borza şi Dumitrescu, dar în concret aveam doar două: varianta Borza a picat din start din raţiuni logistice şi birocratice. Vârsta nu-i permitea să călătorească fără procură şi însoţitor. L-am ales dintre cele două variante disponibile pe Ţicu din mai multe motive: un jucător familiarizat cu sistemul defensiv cu 3 fundaşi pe care urma să îl utilizăm în Elveţia, cu mai multă experienţă la nivel inernaţional prin prisma meciurilor României U21, mai potrivit din punct de vedere fizic pentru duelurile propuse de meciul cu Elveţia, mai uşor de adaptat mental şi emoţional la această provocare, din postura de căpitan la echipa de club.

Aşadar, Valentin Ţicu nu a fost opţiunea unu, doi sau trei, aşa cum s-a interpretat în spaţiul public. Şi ne-am asigurat, deîndată ce el a ajuns la lot, că înţelege clar acest lucru. Nu am declarat că Borza a fost opţiunea numărul unu, ci că Borza a ieşit din start din calcule!

Staff-ul medical al echipei naţionale m-a informat sâmbătă noapte, după antrenamentul desfăşurat în Kosovo (a doua zi după meci) şi după investigaţiile medicale, de problemele medicale ale lui Opruţ şi de şansele reduse ca el să fie recuperat pentru meciul din Elveţia. Ne-am aflat astfel într-o situaţie de criză de timp, apărută aproape de miezul nopţii de sâmbătă spre duminică. În condiţiile în care duminică aveam antrenamentul oficial în Elveţia şi, a doua zi, meciul. Cum ar fi putut deveni Borza o soluţie la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, dacă la 5 dimineaţa ar fi trebuit să fie în aeroport, în câteva ore? Ar fi trebuit în acest interval să aducem părinţii la Bucureşti pentru procură, să rezolvăm procura la un notariat dechis între miezul nopţii şi 3-4 dimineaţa, să îi găsim un însoţitor iar la 5 să fie în aeroport! Ar fi fost imposibil, e un scenariu imposibil.

Toate aceste informaţii pot fi probate, vă rog să îmi oferiţi un minim respect şi să nu îmi puneţi la îndoială onestitatea.

Sunt mâhnit că deschiderea şi transparenţa pe care le-am manifestat în raport cu dumneavoastră şi cu mass-media, în general, tind să fie manipulate într-un mod injust. Intervenţiile mele deja fac subiectul unor interpretări tendenţioase care apoi sunt promovate în forma unor neadevăruri.

Voi menţine totdeauna aceeaşi relaţie civilizată şi de respect cu toţi jurnaliştii şi instituţiile media, nu vreau să nedreptăţesc prin generalizare. Dar acest stil care evident mă vizează şi care prejudiciază inclusiv echipa naţională mă obligă să renunţ, cel puţin până la finalul preliminariilor EURO 2024, la orice apariţie publică în presă dincolo de cadrul acţiunilor oficiale ale echipei naţionale.", precizează selecţionerul naţionalei României.

Afla mai multe despre: edi iodanescuedi iordanescu reactieedi iordanescu borza explicatii 

viewscnt
Articole similare