You are here:

Reacţia lui Mircea Lucescu după o nouă victorie a României: "E o victorie extraordinară, chiar m-am temut de acest meci"

Reacţia lui Mircea Lucescu după o nouă victorie a României: "E o victorie extraordinară, chiar m-am temut de acest meci"

Echipa națională

Comentarii

România a câştigat meciul din Lituania, scor 2-1, şi a ajuns la maximum de puncte după primele patru etape disputate din grupa de Liga Naţiunilor.

"A fost un meci extrem de dificil, i-am felicitat pe băieţi, pentru că Lituania a făcut poate cel mai bun meci al ei. A fost un meci greu şi din cauza terenului, a fost un meci fizic, iar ei sunt foarte puternici şi periculoşi.

Noi am făcut un meci bun, am jucat tactic şi chiar îi felicit pe băieţi pentru efortul depus. Este o victorie extraordinară. Chiar m-am temut de acest meci, eu ştiam că Lituania e o echipă agresivă, omogenă, care din punct de vedere fizic câştigă orice duel aerian. Eu chiar sunt foarte mulţumit.

Urmează alte două meciuri dificile, eu sper să terminăm cu bine această fază a competiţiei" , a spus Mircea Lucescu.

Lituania - România 1-2

Naţionala de fotbal a României a învins echipa Lituaniei, cu scorul de 2-1 (1-1), marţi seara, în Grupa a 2-a din Liga C a Ligii Naţiunilor.

Răzvan Marin (18 - penalty) şi Denis Drăguş (65) au adus a patra victorie consecutivă a tricolorilor în această campanie, după ce balticii au deschis scorul prin Armandas Kucys (7 - penalty).

Meciul de la Kaunas, desfăşurat pe un teren greu, a început practic de la 1-0 pentru gazde, după un penalty primit uşor pentru un presupus henţ la Andrei Raţiu, la centrarea lui Lasickas. Kucys (7) a transformat şi balticii au trecut în avantaj.

În min. 17, Man a executat un corner, iar Gineitis a comis henţ în propriul careu, România egalând din penalty prin Răzvan Marin (18).

Golul victoriei echipei României, care a evoluat în albastru în acest meci, după multă vreme, a fost marcat la capătul unei faze spectaculoase. Drăguşin a plecat pe contraatac, i-a pasat lui Man, care l-a angajat pe Drăguş, iar acesta a marcat pe lângă Gertmonas (65).

Kosovo a trecut de Cipru cu 3-0 şi a rămas la trei puncte în spatele României, înaintea ultimelor meciuri din campanie, România - Kosovo (15 noiembrie) şi România - Cipru (18 noiembrie).

Liga Naţiunilor 2024/25 va avea efect direct şi asupra preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din 2026. Cele mai bune patru câştigătoare de grupe din Liga Naţiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru CM 2026, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund din preliminariile clasice.

Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte patru echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele patru naţionale europene participante la Cupa Mondială din Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada.

Afla mai multe despre: mircea lucescu 

viewscnt
Articole similare