Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia lui Mirel Rădoi după ce Stanciu şi Nedelcearu au refuzat să îngenuncheze: „Am primit un email”

Reacţia lui Mirel Rădoi după ce Stanciu şi Nedelcearu au refuzat să îngenuncheze: „Am primit un email”
Comentarii

Nicolae Stanciu şi Ionuţ Nedelcearu au refuzat să îngenuncheze la începutul meciului amical Anglia - România, un gest făcut de ceilalţi jucători de pe teren în semn de solidaritate cu mişcarea antirasistă "Black Lives Matter".

Începutul meciului dintre Anglia - România, scor 1-0, a produs controverse. Cei doi jucători români, Stanciu şi Nedelcearu au refuzat să urmeze exemplul celorlalţi fotbalişti care s-au îngenuncheat.

„A  fost primit un mail de către team manager-ul nostru în care am fost întrebaţi dacă facem acest gest sau nu. Majoritatea au spus că da, cei doi au părerea lor, nu trebuie să obligăm pe cineva cum şi englezii ne-au spus că e opţional.

Asta e punctul lor de vedere, nu înseamnă că au alte aspecte de comentat sau ar fi împotriva a ceea ce s-a întâmplat în această seară”, a declarat Mirel Rădoi la conferinţa de presă de după meciul cu Anglia.

Explicaţia lui Nicolae Stanciu:

Mijlocaşul Nicolae Stanciu a explicat, duminică seară, de ce a ales să nu îngenuncheze pentru mişcarea Black Lives Matter înaintea meciului amical al României cu Anglia. El a precizat că a refuzat gestul din solidaritate pentru colegul său de la Slavia Praga, Ondrej Kudela, suspendat pentru un incident de rasism.

„Am făcut acelaşi lucru şi cu Slavia, când am jucat cu Arsenal, în sferturile Ligii Europa, mi se pare normal, şi am decis să fac gestul pentru colegul meu de la Slavia, pentru Kudela, care fără nicio probă, a fost suspendat zece etape, după meciul cu Rangers. Doar aşa pentru că un coleg al lui Kamara a auzit cuvântul acela pe care nu îl pot spune. Am decis să nu mă pun în genunchi şi nu cred că asta este soluţia", a declarat Stanciu la Pro X.


EXCLUSIV | Florin Prunea îl distruge pe Mirel Rădoi! "E picătură din Burleanu! El se sclifoseşte şi când vorbeşte. Nu avem antrenor!"

Afla mai multe despre: nationala romanieimirel radoinicolae stanciuionut nedelcearu 

viewscnt
Articole similare