Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia lui Stere Halep după ce Simona a fost depistată pozitiv. Ce a spus tatăl sportivei

Reacţia lui Stere Halep după ce Simona a fost depistată pozitiv. Ce a spus tatăl sportivei

Simona Halep

Comentarii

Stere Halep, tatăl Simonei Halep, este sigur că fiica sa este nevinovată în cazul de dopaj care a izbucnit vineri.

"Vedem un lucru normal care se poate întâmpla la oricare. Specialiştii vor spune, nu putem să ştim ce s-a întâmplat. Nu sunt specialist. Sunt convins că niciodată nu a luat ceva.

Trebuie răbdare, iar Dumnezeu va scoate la lumină lucrul acesta. Şi noi suntem curaţi în suflet că Simona e curată, curată. Nu a luat niciodată vreo substanţă. Simona e unicată la aşa ceva, nu ar fi apelat niciodată la alte substanţe. Starea ei de spirit e bună, dacă în suflet e curată, n-are de ce să stea cu teamă", a declarat tatăl lui Halep, Stere Halep, pentru Antena 3 CNN.

Simona Halep, depistată pozitiv cu o substanţă interzisă

Simona Halep a anunţat, vineri, pe reţelele de socializare, că a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă, roxadustat.

“Astăzi începe cel mai greu meci al vieţii mele: o luptă pentru adevăr. Am fost anunţată că am fost testată pozitiv cu o substanţă numită Roxadustat în cantitate extrem de mică, ceea ce este cel mai mare şoc al vieţii mele.

În toată cariera meaa, ideea de a trişa nu mi-a trecut prin minute nicio clipă, este ceva total împotriva tuturor valorilor în care am fost educată. În faţa unei situaţii atât de nedrepte, mă simt total bulversată şi trădată.

Voi lupta până la capăt pentru a dovedi că nu am luat niciodată cu bună ştiinţă vreo substanţă interzisă şi am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieşi la iveală.

Nu este vorba aici de trofee sau de bani. Este vorba de onoare şi povestea de iubire pe care o am cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a notat Simona Halep.

Proba a fost împărţită în două, iar analiza ulterioară a conţinut FG-4592 (Roxadustat), care este pe lista 2022 a substanţelor interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA).

Halep, care ocupă în prezent locul 9 în clasamentul mondial, a fost testată pozitiv la US Open, unde românca a fost învinsă în primul tur de ucraineanca Daria Snigur, cu 6-2, 0-6, 6-4.

Afla mai multe despre: simona halep 

viewscnt
Articole similare