Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia oficială a Universităţii Craiova în scandalul sexual dintre Devis Mangia şi Răzvan Popa. Ce scrie în comunicatul clubului

Reacţia oficială a Universităţii Craiova în scandalul sexual dintre Devis Mangia şi Răzvan Popa. Ce scrie în comunicatul clubului
Comentarii

Universitatea Craiova a oferit, luni, explicaţii despre un "posibil comportament reprobabil al antrenorului Devis Mangia" în perioada în care acesta pregătea gruparea olteană.

Oltenii susţin că a existat o sesizare făcută de către familia unui jucător, s-a declanşat o anchetă internă, iar mai multe elemente au conturat, mai degrabă, o situaţie diferită. Totuşi, oficialii Universităţii Craiova spun că au decis încheierea contractului pe cale amiabilă cu antrenorul Devis Mangia în perioada imediat următoare.

"Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la un posibil comportament reprobabil al antrenorului Devis Mangia, suntem în măsură să facem următoarele declaraţii publice: La vremea respectivă, a existat o sesizare făcută de către familia unui jucător şi, aşa cum era firesc, clubul nostru a declanşat o anchetă internă, în baza căreia să putem lua o decizie corectă.

În urma cercetărilor, aspectele sesizate nu s-au confirmat, existând mai multe elemente care au conturat, mai degrabă, o situaţie diferită. Singurele dovezi erau afirmaţiile familiei, care nu s-au coroborat cu nicio altă mărturie sau probă fizică. Menţionăm că, la vremea respectivă, membrii familiei ne-au expus o versiune mult mai puţin detaliată a celor ce s-au întâmplat, multe dintre amănuntele dezvăluite astăzi lipsind din narativul domniilor lor sau fiind contrare celor afirmate atunci.

În ciuda acestor aspecte, pentru a proteja clubul, jucătorul şi celelalte persoane implicate, am preferat să încheiem pe cale amiabilă contractul cu antrenorul Devis Mangia în perioada imediat următoare. Apreciem că, tot din dorinţa de a-şi proteja copilul, aşa cum am făcut şi noi, membrii familiei au păstrat tăcerea asupra acestor presupuse acte reprobabile timp de trei ani.

Clubul nostru asigură opinia publică de faptul că nu tolerăm nicio astfel de conduită, care se abate de la regulile admise de societate, a unuia dintre angajaţii noştri", anunţă Universitatea Craiova.

Alexandra, mama lui Răzvan Popa (25 de ani), susţine că fiul său a fost hărţuit sexual de Devis Mangia în primul sezon în care cei doi au lucrat în Bănie, respectiv 2017/2018.

Selecţioner al Maltei, Devis Mangia, a negat, săptămâna trecută, acuzaţiile de coomportament nepotrivit, după ce consiliul de administraţie al Asociaţiei de Fotbal din Malta l-a suspendat din funcţie.

Mangia a fost suspendat de FA, după ce un jucător l-a denunţat din cauza unei presupuse abateri sexuale. Ulterior, un al doilea jucător al echipei naţionale s-a prezentat, acuzând un comportament similar.

Mangia a transmis presei italiene prin avocatul său că neagă categoric toate acuzaţiile.

Mangia, care este asistat de avocatul Fabio Pinelli, a ameninţat cu acţiuni legale împotriva celor care continuă să publice sau să răspândească astfel de ştiri.

Miercuri, Asociaţia de Fotbal din Malta a decis să prelungească suspendarea lui Mangia din funcţia de antrenor al echipei naţionale şi a deschis o anchetă în acest caz.

Devis Mangia, care era selecţioner al Maltei din 2019, a antrenat echipa Palermo în Serie A în sezonul 2011-12. El a mai pregătit echipe precum naţionala Under-21 a Italiei (2012-2013), Spezia şi Bari.

Mangia a pregătit-o pe Universitatea Craiova din mai 2017 până în aprilie 2019, reuşind să câştige Cupa României în 2018.

Afla mai multe despre: u craiova 

viewscnt
Articole similare