Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia presei din Ungaria după ce România s-a calificat la EURO 2024

Reacţia presei din Ungaria după ce România s-a calificat la EURO 2024

Echipa națională

Comentarii

Echipa naţională a României s-a calificat la un turneu final după opt ani, sâmbătă, în urma victoriei cu Israel, scor 2-1, din Ungaria.

Ultima oară când naţionala noastră a participat la Campionatul European a fost în 2016. Cei din Ungaria au scris despre performanţa României de aseară.

  • EURO 2024 va fi găzduit de Germania. 

"Din cauza războiului, meciul Israel - România s-a disputat pe Pancho Arena in Felcsut, meci câştigat de oaspeţi cu scorul de 2-1. În urma acestui rezultat, românii şi-au asigurat locul la Campionatul European din 2024. Cum Elveţia a făcut egal cu Kosovo, a căzut pe locul doi şi nu mai poate câştiga grupa decât dacă înving România în meciul final. 

Chiar dacă Israel a condus din minutul 2, românii nu au renunţat şi au egalat prin George Puşcaş. Nu s-a terminat, iar Ianis Hagi a marcat în minutul 63.

Mulţi oameni nu s-ar fi aşteptat la asta, după ce România a ratat calificarea la Campionatul European trecut, iar în Nations League au avut o prestaţie slabă", au scris jurnaliştii de la sportal.hu.

"Pancho Arena a fost gazda unui meci important. Din cauza conflictului armat, la Felcsut s-a jucat Israel - România.

Este clar că dacă partida s-ar fi jucat în Israel, zeci de mii de oameni ar fi susţinut echipa naţională, dar se poate spune au găsit o gazdă potrivită în Ungaria. Mulţi oameni au venit din Israel pentru acest meci, alţii au venit cu maşina din Austria sau din Varşovia să-şi vadă favoriţii. 

Ianis Hagi a ales o soluţie deşteaptă şi a şutat la colţul scurt, iar România a trecut în avantaj. Cu această victorie, România s-a calificat la turneul final după prezenţa din 2016", au spus şi jurnaliştii de la nemzetisport.hu.

Echipele care au evoluat:

ISRAEL: Glazer – Dasa (Kanichowsky 62), Miguel Vitor, S. Goldberg, Revivo (Baribo 77) - Peretz, Lavi (Abo Fany 62), Gloukh - Turgeman, Zahavi, Khalaili (Gorno 77). SELECŢIONER: Alon Hazan

ROMÂNIA: H. Moldovan - Raţiu, A. Burcă, Drăguşin, Bancu - R. Marin (Cicâldău 87), Screciu (M. Marin 77) – I. Hagi (Fl. Coman 65), Stanciu (Ad. Rus 87), Drăguş (Mihăilă 65) - G. Puşcaş. SELECŢIONER: Edward Iordănescu

Afla mai multe despre: naţionala românieieuro 2024edi iordănescu 

viewscnt
Articole similare