Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia surprinzătoare a lui Ianis Zicu după eşecul cu U Cluj! ”Trebuie să ne ajutăm unii pe alţii!”

Reacţia surprinzătoare a lui Ianis Zicu după eşecul cu U Cluj! ”Trebuie să ne ajutăm unii pe alţii!”

Liga 2

Comentarii

Universitatea Cluj a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, echipa Concordia Chiajna, într-un meci din etapa a cincea a play-off-ului Ligii 2.

Oaspeţii au deschis scorul prin Voicu, în minutul 27. Universitatea Cluj a revenit şi s-a impus prin golurile marcate de Ispas ’32, Romeo ’35 şi Boiciuc ’48. În minutul 32, clujenii au egalat după o eroare de portar. Ispas a tras de la mare distanţă, iar Marius Aldescu a introdus mingea în propria poartă. 

La finalul meciului, Ianis Zicu nu a fost supărat pe jucătorii lui şi a menţionat diferenţa de valoare dintre cele două echipe. Chiar dacă jucătorii au comis erori în meci, antrenorul de la Concordia a declarat că nu îşi va critica elevii. 

”Trebuie să ne ajutăm unii pe alţii!”

”O înfrângere pe care puteam să o evităm, dacă am fi evitat acea eroare apărută atât de devreme. Am deschis scorul, dar când joci cu portar sub media de vârstă se poate întâmpla şi asta. Eu sunt adeptul încurajărilor, nu pot să critic un jucător pentru o astfel de eroare. Trebuie să ne ajutăm unii pe alţii, şi cei care greşim, şi cei care facem lucruri bune. Facem parte dintr-o echipă, nu e uşor să te ridici dintr-o astfel de situaţie.

Le-am spus jucătorilor la pauză să nu fie tensionaţi, stresaţi, pentru că lucruri de genul acesta se întâmplă la orice nivel. Din păcate am început repriza a doua prost, am luat golul trei şi lucrurile au început să degenereze.

Ştiţi cum este? Este destul de greu pentru un portar under. Cu cât trec etapele şi vine finalul sezonului, presiunea pe care o resimţi este mai mare. Regula under e complicată pentru jucătorii tineri, mai ales pentru portari. În loc să ajutăm jucătorii, sunt momente când îi forţăm, având strategia făcută de o asemenea manieră.

Eu am venit pe parcurs, aceasta a fost strategia gândită, nu judec, dar e greu pentru portar să treacă prin astfel de momente. Eu sunt aici, sunt alături de el, sper că şi colegii sunt alături de el”, a spus Zicu, la finalul meciului. 

Zicu şi-a lăudat adversarii şi a menţionat că U Cluj este cea mai solidă echipă din play-off, chiar şi peste Petrolul Ploieşti. 

”Echipa mai bună e U Cluj. Dacă vă uitaţi la jucătorii din teren, o să vedeţi unde au jucat înainte, câte meciuri au în Liga 1 şi e clar că echipa mai bună e U Cluj.

Petrolul a luat un avantaj din turul campionatului, dar cred că U Cluj e echipa mai puternică. E dificil şi pentru Hermannstadt, cele trei se bat în continuare şi nu pot să le spun decât succes, pentru că respectă fotbalul, joacă, încearcă să construiască”, a afirmat Zicu. 

Clasament: 1. Petrolul – 57 de puncte, 2. Hermannstadt – 52, 3. Universitatea Cluj – 51, 4. CSA Steaua – 42, 5. Concordia Chiajna – 40, 6. Unirea Slobozia – 35

Afla mai multe despre: u cluj-zicu-concordia 

viewscnt
Articole similare