adplus-dvertising
Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţie de ultim moment a şefului Comitetului Olimpic Rus despre participarea "fără restricţii" a sportivilor ruşi la JO

Reacţie de ultim moment a şefului Comitetului Olimpic Rus despre participarea "fără restricţii" a sportivilor ruşi la JO

Jocurile olimpice

Comentarii

Sportivii ruşi trebuie să poată participa la Jocurile Olimpice fără restricţii, a declarat, marţi, preşedintele Comitetului Olimpic Rus, în contextul în care CIO ar lua în considerare revenirea sportivilor sub un drapel neutru pentru Jocurile Olimpice din 2024, poziţie care a stârnit furia Ucrainei, relatează lefigaro.fr.

„Ruşii trebuie să participe exact în aceleaşi condiţii ca toţi ceilalţi sportivi. Condiţiile şi criteriile suplimentare nu sunt binevenite, în special cele care au o componentă politică absolut inacceptabilă pentru Mişcarea Olimpică”, a declarat Stanislav Pozdniakov, citat de agenţiile de presă ruse.

Ucraina cere interzicerea sportivilor din Rusia şi Belarus, aliat al Kremlinului, de la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris. Dar CIO a anunţat, miercurea trecută, că studiază posibilitatea de a le permite să participe sub un drapel neutru, în contextul în care ruşii şi bieloruşii au fost excluşi din majoritatea competiţiilor internaţionale de la începutul invaziei, din 24 februarie 2022.

Aceste propuneri au stârnit furia ucrainenilor. Preşedintele Volodiir Zelenski a denunţat vineri „ipocrizia” CIO şi l-a invitat pe Thomas Bach să viziteze Bahmut, unul s-au dat lupte intense.

Duminică, Zelenski a anunţat că i-a trimis o scrisoare preşedintelui francez Emmanuel Macron legat de acest aspect. „Olimpismul şi statele teroriste nu trebuie să se intersecteze”, a spus Zelenski.

Luni, Mihaïlo Podoliak, consilierul preşedintelui Volodimir Zelenski, a acuzat CIO că este „un promotor al războiului”.

CIO  a  respins„afirmaţiile defăimătoare” ale lui Podoliak, subliniind că "nu pot servi drept bază pentru nicio discuţie constructivă".

viewscnt
Articole similare