Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţie dură după declaraţiile fostului antrenor al Simonei Halep: "Nu e deloc aşa, nu înţeleg de ce a ieşit cu astfel de dezvăluiri"

Reacţie dură după declaraţiile fostului antrenor al Simonei Halep: "Nu e deloc aşa, nu înţeleg de ce a ieşit cu astfel de dezvăluiri"

Simona Halep

Comentarii

În urma declaraţiilor oferite de Andrei Pavel, la Orange Sport, surse din lumea tenisului au reacţionat şi au sărit în apărarea Simonei Halep, care încă aşteaptă verdictul în privinţa cazului de dopaj în care este implicată.

”Nu ştiu de ce a făcut Pavel o astfel de declaraţie, pentru că lucrurile nu stau deloc aşa. În scurt timp va ieşi la iveală faptul că Simona a fost contaminată fără voia ei.

Când cei din Londra nu au reuşit să o incrimineze cu această substanţă, s-au legat acum de testul de sânge, unde valorile, dacă au fost puţin ridicate, ei spun că e posibil să fi fost dopată.

Eu vă spun că Simona e total nevinovată în acest caz. Toată lumea aşteaptă acum verdictul celor de la Londra”, au declarat surse Orange Sport din lumea tenisului.

Andrei Pavel schimbă perspectiva în cazul de dopaj al Simonei Halep: "Lua nişte batoane"

Invitat la SportCast cu Sile, podcastul Orange Sport, Andrei Pavel a vorbit despre situaţia în care se află Simona Halep (31 de ani), suspendată provizoriu pentru dopaj cu roxadustat, în octombrie 2022.

Andrei Pavel şi-a dat cu părerea şi a spus că nu înţelege de ce durează atât de mult până la aflarea verdictului în procesul de dopaj, având în vedere că audierile au avut loc la Londra la finalul lunii iunie. 

Fostul jucător de tenis şi antrenor al Simonei Halep pentru o perioadă scurtă de timp, Andrei Pavel a dat detalii despre alimetanţia sportivei.

"Nu înţeleg de ce nu e decizia deja luată, de ce o prelungesc atât de mult. Am văzut că e înscrisă la US Open, am văzut că se antrenează. Ar fi o gură de aer să joace la US Open. Sper să revină pe terenul de tenis, am văzut că a revenit şi Caroline Wozniacki. M-a surprins foarte multe toată povestea asta cu dopingul.

Cât am fost antrenorul ei, ea mânca foarte simplu, foarte normal. Îi plăceau puiul, piureul de cartofi, tiramisu ca prăjitură, lucruri foarte simple. Iar în ceea ce priveşte vitaminizarea, era şi mai simplu, foarte simplu, nu era nimic ştiinţific.

Lua nişte batoane Isostar, care au prea mult zahăr în ele, după mine, nu sunt performante. Lua vitamine simple şi, cu toate astea, abilitatea ei pe teren era maximă. Făcea pregătire fizică foarte bună, intensitatea ei era maximă. Să aud că s-a dopat a fost o surpriză imensă” , a explicat Andrei Pavel la SportCast cu Sile, podcastul Orange Sport.

Substanţa roxadustat, la care a fost testată pozitiv jucătoarea română de tenis Simona Halep, anul trecut la US Open, este un medicament antianemie care face şi mai dificilă lupta împotriva dopajului în sport, a afirmat un expert elveţian, citat de Reuters.

Raphael Faiss, cercetătorul şef al Centrului de Cercetare şi Expertiză în ştiinţele antidoping la Universitatea din Lausanne, a afirmat că substanţa interzisă roxadustat reprezintă o problemă pentru autorităţile antidoping.

''(Roxadustatul) nu este nou, a existat de la începutul anilor 2010, dar a fost disponibil doar în Asia. Stimulează corpul ca şi cum ar fi la altitudine şi stimulează urcarea celulelor roşii, producând eritropoetină endogenă'', a precizat Faiss pentru Reuters.

Roxadustatul, care este detectabil la testele antidoping din 2017, are o durată de eliminare din corp de 10-16 ore, făcând dificil pentru ofiţerii de control antidoping să îi prindă pe eventualii trişori.

Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, după testul său pozitiv la US Open, românca negând categoric că ar fi luat conştient substanţa interzisă.

Simona Halep a fost audiată în luna iulie de Agenţia Internaţionale de Integritate a Tenisului (ITIA) la Londra, iar în perioada următoare ar urma să fie făcut un anunţ în acest caz. Iubitorii tenisului s-au inflamat după ce Halep a apărut pe o listă provizorie cu jucătoarele participante la US Open.

Afla mai multe despre: simona halep 

viewscnt
Articole similare