Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţie furibundă din partea lui Benzema după ce a fost acuzat că este apropiat de un grup terorist: "Asta îmi aminteşte de ce s-a întâmplat în Germania nazistă"

Reacţie furibundă din partea lui Benzema după ce a fost acuzat că este apropiat de un grup terorist: "Asta îmi aminteşte de ce s-a întâmplat în Germania nazistă"
Comentarii

Karim Benzema, fostul atacant al selecţionatei Franţei şi al echipei Real Madrid, intenţionează să depună plângere împotriva ministrului francez de Interne, Gerald Darmanin, care l-a acuzat pe fotbalist că ar avea legături islamiste.

Anunţul a fost făcut de avocatul internaţionalului francez, Hugues Vigier, în urma reacţiilor apărute ca urmare a sprijinului public pe care Benzema l-a acordat civililor din Palestina, în plin război între Israel şi Hamas, precum şi atunci când s-au produs cele două atentate islamiste în Europa (vineri în Franţa şi marţi în Belgia).

"Nu putem accepta ca cei care guvernează să creadă că sunt autorizaţi să facă ceva din pur oportunism", a spus avocatul, care a dat asigurări că intenţionează să-l denunţe pe Darmanin pentru "defăimare, chiar insultă publică", având în vedere notorietatea lui Benzema, care joacă în prezent la clubul Al-Ittihad din Arabia Saudită.

Atacantul francez, cu 97 de selecţii în naţionala Franţei, a decis deja să o denunţe pentru defăimare pe eurodeputata Nadine Morano, membră a partidului Les Republicains, care a declarat că fotbalistul este "un element al propagandei Hamas".

O altă senatoare din acelaşi partid, Valérie Boyer, a cerut miercuri să i se retragă cetăţenia franceză lui Benzema, care s-a născut în Franţa, dar deţine un un paşaport algerian, din partea familiei sale.

"O astfel de măsură este imposibilă pentru că este nativ francez, cu unul dintre părinţii săi care este de asemenea francez. Asta aminteşte de ceea ce s-a întâmplat în Germania nazistă", a avertizat Vigier, care a depus o plângere şi împotriva Valeriei Boyer.

Poziţiile politice ale legendei madrilene au devenit subiectul zilei în Franţa, după ce Darmanin a susţinut luni că atacantul are "legături" cu Frăţia Musulmană, fără a oferi dovezi în acest sens.

Surse din Ministerul de Interne au justificat acuzaţiile lansate de Darmanin făcând referire la situaţii controversate în care Benzema a fost implicat, precum refuzul sau de a cânta La Marseillaise înaintea meciurilor selecţionatei Franţei sau ataşamentul său pe reţelele de socializare "în favoarea religiei musulmane", conform presei din Hexagon.

Afla mai multe despre: benzema 

viewscnt
Articole similare