adplus-dvertising
You are here:

Reacţie vehementă a lui Thierry Henry în privinţa sistemului VAR: "Omoară fotbalul"

Reacţie vehementă a lui Thierry Henry în privinţa sistemului VAR: "Omoară fotbalul"
Comentarii

Fostul internaţional francez Thierry Henry, în prezent secund la naţionala Belgiei, a declarat că sistemul VAR "omoară fotbalul".

Întrebat în cadrul „Leaders Week sport business” care reuneşte, între 26 şi 29 septembrie, la Londra peste 3.000 dintre cei mai înalţi lideri ai industriei sportive globale, Thierry Henry a indicat că nu se opune tehnologiei în general, dar că este dezamăgit de pierderea timpului în timpul vizionărilor, în comparaţie cu alte sporturi.

Fostul internaţional francez (51 de goluri în 123 de meciuri) consideră că folosirea VAR (asistenţă video la arbitraj) în timpul meciurilor de fotbal consumă prea mult timp, nu face decât să sporească toate controversele în loc să le reducă şi „omoară bucuria jocului”.

„În fotbal suntem mereu în urmă, avem atât de multe de învăţat”, a spus Henry. „Ceea ce pot vedea în fotbalul american, rugby, cricket, tenis este că deciziile sunt instantanee”, a adăugat el.La 45 de ani, consultantul Prime Video s-a declarat „enervat de VAR” pentru că „nu este suficient de rapid. De fapt este întotdeauna decizia cuiva într-o cameră, un camion, sau altundeva, pentru că nu VAR-ul decide. VAR-ul nu face decât să reamintească situaţia”. Fostul atacant de la Arsenal a adăugat: „După ce marchezi nici nu ştii dacă ar trebui să sari de bucurie. Sar? Mă bucur? Nu mă bucur? Omoară bucuria jocului”.

viewscnt
Articole similare