Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Real Madrid a încercat să-l aducă pe Endrick la echipă înainte de termen, dar FIFA s-a opus

Real Madrid a încercat să-l aducă pe Endrick la echipă înainte de termen, dar FIFA s-a opus

Fotbal

Comentarii

Real Madrid are probleme în ofensivă, dar FIFA nu o poate ajuta în acest sens.

Multipla campioană a Europei a primit, recent, o nouă lovitură, în acest sens: Vinicius Junior s-a accidentat, iar problemele deja existente s-au agravat.

Endrick, ”blocat” în Brazilia pentru moment

Real Madrid a încercat să-l aducă pe atacantul brazilian Endrick (17 ani) în Spania, înainte de termen, dar FIFA s-a opus ideii.

Brazilianul nu poate ajunge în Europa până nu îndeplineşte vârsta majoratului 18 ani, adică pe 21 iulie.

Vinicius Junior s-a accidentat şi va lipsi până în februarie 2024, iar Real Madrid a spera să primească clemenţă din partea FIFA pentru a-l înlocui pe Vini cu Endrick. 

Din păcate pentru madrileni, FIFA nu a dorit să facă compromisuri în această situaţie, cel mai probabil pentru a nu crea un precedent periculos.

Endrick face 18 ani pe 21 iulie, însă ar putea ajunge la Real Madrid după 10 august, deoarece are şanse foarte mari să facă parte din echipa olimpică a Braziliei, care lupta la Paris pentru medalii.

Real Madrid a achitat 40.000.000 de euro în schimbul lui Endrick, celor de la Palmeiras, dar întreaga sumă ar putea creşte undeva la 60.000.000 de euro, în funcţie de performanţele sale individuale.

Endrick, al patrulea cel mai tânăr jucător care a debutat pentru Brazilia

În urmă cu câteva zile, Endrick a bifat primul său meci în naţionala Braziliei, contra Columbiei, în înfrângerea scor 1-2.

La 17 ani şi 118 zile, Endrick a devenit al patrulea cel mai tânăr fotbalist care a debutat în tricoul echipei naţionale a Braziliei. 

  • Acesta l-a depăşit chiar pe marele Ronaldo Nazario, cel care a bifat primul meci pentru Selecao pe 24 martie 1994, la 17 ani şi 183 de zile.

Recordul de precocitate în naţionala Braziliei este deţinut de legendarul Edson Arantes do Nascimento ”Pele”, pe 7 iulie 1957, la 16 ani şi 257 de zile. 

Afla mai multe despre: endrickpalmeirasreal madridvinicius junior 

viewscnt
Articole similare