Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Regretul lui Alexandru Bourceanu! ”Probabil aş mai fi strâns vreo 40 de selecţii!”

Regretul lui Alexandru Bourceanu! ”Probabil aş mai fi strâns vreo 40 de selecţii!”

Fotbal intern

Comentarii

Alexandru Borceanu a fost unul dintre jucătorii emblematici ai FCSB-ului din istoria recentă a echipei.

Fotbalistul a fost căpitanul echipei patronate de Gigi Becali în perioada 2013-2015. După acestă perioadă, el a ales să se transfere în Turcia, dar de acolo, cariera lui nu a mai fost la fel de bună. Bourceanu a renunţat la fotbal în urmă cu 2 ani, iar fostul mijlocaş cu 26 de selecţii pentru echipa naţională a vorbit despre regretele pe catre le are, după ce a decis să pună ghetele în cui. 

”Probabil aş mai fi strâns vreo 40 de selecţii!”

”Obiectivul n-a fost niciodată să agonisesc. Părinţii mei sunt ingineri. Înainte de Revoluţie au avut o situaţie foarte bună. În primii ani după, o situaţie bună. Au lucrat la Paşcani, la Combinat, făceau metalurgie, apoi au renunţat. Perioada de după '95-'96 a fost foarte complicată. Am fost săraci! La limita supravieţuirii!

Târziu! La un turneu de juniori la 16 ani. Până la 20 n-am câştigat bani. Apoi până la 22 câştigam o sută de dolari pe lună, titular în Liga 2, apoi 500 de dolari de la 22 la 23 de ani.

Am băut Prigat în fiecare zi. Ha, ha, ha! Zilnic câte o sticlă de Prigat! Aveam 50 de lei, deci cred că vreo două săptămâni am trăit bine. Era un lux atunci. Am avut o perioadă în care am băut foarte mult suc şi o perioadă în care beam doar Coca-Cola. Între 20 şi 22 de ani beam numai Coca-Cola, nimic altceva, nici măcar apă! Doar la antrenamente. Apoi am renunţat că mi-am dat seama să nu e OK.

În Turcia, aveam un contract de 725.000 de euro pe an! Contracte structurate pe zece luni. Am luat jumătate din contractul pe care-l aveam. Dar nu sunt trist din punctul ăsta de vedere, sunt altele care mă întristează.

Sigur, aş fi putut avea o viaţă mai liniştită, dar asta e altă discuţie. Sunt trist că n-am revenit în echipa naţională, sunt trist că n-am reuşit să rămân în Rusia şi m-am accidentat, sunt trist că n-am continuat în Turcia, sunt trist din cauza faptului că n-am reuşit să ajung mai departe cu fotbalul. Fotbalistic, nu financiar! 

La 29 de ani eram în cel mai bun moment al vieţii mele, al carierei... Probabil că mai jucam până la 34, aşa cum au jucat Pintilii sau Hoban la naţională. Probabil aş mai fi strâns vreo 40 de selecţii. Pot spune cu mare încredere că eram cel mai bun jucător pe poziţia mea în România! Şi aş fi acceptat o accidentare, nu trei sau patru...”, a spus Bourceanu, pentru GSP.

Afla mai multe despre: bourceanu-fcsb-liga 1 

viewscnt
Articole similare