Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Restart la VAR! Sistemul a clacat inexplicabil la partida Sepsi - Rapid, pe final de primă repriză

Restart la VAR! Sistemul a clacat inexplicabil la partida Sepsi - Rapid, pe final de primă repriză

Fotbal

Comentarii

OSK Sepsi Sfântu Gheorghe şi Rapid au terminat la egalitate, scor 0-0, vineri seară, într-o partidă din etapa a 16-a din Superligă.

Explicaţii de la VAR

În minutul 38 al partidei, sistemul VAR s-a blocat, iar echipa de implementare a sistemului, prin intermediul Federaţiei Române de Fotbal, a dorit să facă câteva precizări legate de cele întâmplate.

Cele două servere care compun echipamentul care se utilizează în analizele video au devenit nefuncţionale şi nu au mai răspuns la niciun fel de comandă dată de operatorul de reluări. Semnalul video al camerelor preluate de la broadcaster era vizualizat în continuare pe monitoarele din interiorul maşinii VAR, dar nu se puteau realiza reluări prin intermediul echipamentelor care s-au blocat.

Astfel, a fost obligatorie operaţiunea de restart, care în cazul serverelor nu este instantanee, ci durează câteva minute. În acest fel, echipamentele EVS au fost repuse în funcţiune, după aproximativ 3 minute, iar arbitrul de centru a fost informat prin sistemul de comunicaţie că sistemul VAR este din nou funcţional. Până la final, sistemul a funcţionat fără alte probleme.

Aceeaşi maşină VAR prezentă la Sfântu Gheorghe a fost şi aseară, la Razgrad, la partida Ludogoreţ – Fenerbahce, în Conference League, iar sistemul a funcţionat fără nicio problemă.

Incidentul va fi analizat împreună cu furnizorul sistemelor pentru a identifica problema şi a o evita pe viitor”, a notat echipa VAR, conform frf.ro.

Afla mai multe despre: sepsi-rapidvarfrf 

viewscnt
Articole similare