Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revedere specială între Emerich Ienei şi Cupa Campionilor Europeni: ”Steaua era o echipă extraordinară atunci, mai bună decât Barcelona!”

Revedere specială între Emerich Ienei şi Cupa Campionilor Europeni: ”Steaua era o echipă extraordinară atunci, mai bună decât Barcelona!”

Fotbal intern

Comentarii

Întrucât nu a putut fi prezent la inaugurarea noului stadion din Ghencea, lui Emerich Ienei i-a fost adus trofeul Cupei Campionilor acasă, păentru a se revedea cu cel mai mare triumf din carieră.

Emerich Ienei a condus Steaua către cea mai mare performanţă din fotbalul românesc. În 1986, sub conducerea acestuia, ”roş-albaştrii” au cucerit Cupa Campionilor, cu Helmuth Duckadam devenind Eroul de la Sevilla. Însă, un mare merit îi aparţine lui Ienei, care a fost arhitectul triumfului Stelei în Europa.

Fostul tehnician a reminesciat despre zilele din preajma câştigării Cupei Campionilor şi a povestit despre această performanţă unică în România.

Revedere specială între Emerich Ienei şi Cupa Campionilor Europeni

”Steaua în perioada aceea a fost o echipă extraordinară. Trebuie să ţinem cont şi de Barcelona, dar eu spun că eram poate mai buni decât ei. Sigur că am spus, pe timpul acela, nu numai prezenţa pe teren contează, ci contează efortul cel mai mare pe care voi l-aţi făcut pe teren.

A fost cel mai mare rezultat al unei echipe româneşti. Înaintea meciului cu Barcelona am avut o plimbare în parc în ziua aceea au venit un mare număr de susţinători, ei aveau aceeşi culoare ca şi noi şi îmi spuneau 'Nea Imi, ăştia sunt ai noştri'. Zic, 'Mă lăsaţi-i mă în pace că ăştia nu sunt ai noştri'.

A fost extroardinar, încă nici nu am coborât din avion şi deja ne susţineau. Sigur, câştigasem! Din păcate nu am văzut stadionul. Nu numai Marius Lăcătuş, ci absolut toţi jucătorii au reprezentat un toc extraordinar. Eu vă spun sincer că Tudorel Stoica a fost unul dintre cei mai buni jucători din România.

Eu care am şi jucat mijlocaş ca şi Tudorel mi-a părut foarte rău că el nu a putut să joace. A suferit foarte mult. Foarte mult a suferit, un jucător de mare mare valoare. (n.r. Cu cine ţineţi legătura din echipă?) Duckadam, Tudorel Stoica, ... Piţurcă.

Noi n-am jucat pentru culorile în care a jucat şi Barcelona ca să câştigăm şi ca să arătăm că suntem echipă de mare valoare. Înaintea unui joc mereu spuneam 'Măi băieţi ce au echipele astea, talent mai mare decât voi? Nu!'. Pentru aia sunt aşa mulţi spectatori aşa de mulţi pentru că aveţi şi un joc foarte bun.

Sigur că m-am dus cu plăcere în Japonia. A fost o Olimpiadă ca şi acuma de fapt şi am şi jucat. A fost un meci bun, dar nu puteam să câştigăm noi atunci Olimpiada. Ne-au lăsat până la urmă pentru că oricum România era o prezenţă extraordinară la Olimpiada respectivă”, a povestiti Emerich Ienei.

Afla mai multe despre: emerich ieneicupa campionilor europeni 

viewscnt
Articole similare