Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revenire de senzaţie în Liga I. Constantin Gâlcă se întoarce şi intră în cursa pentru campionat. Antrenorul care a luat ultimul titlu cu FCSB e pregătit să semneze

Revenire de senzaţie în Liga I. Constantin Gâlcă se întoarce şi intră în cursa pentru campionat. Antrenorul care a luat ultimul titlu cu FCSB e pregătit să semneze
Comentarii

Sepsi s-a despărţit oficial de Leo Grozavu şi este în căutarea unui nou antrenor. Trei nume ar fi pe lista covăsnenilor, toate trei trecute pe la FCSB.

Leo Groazvu şi Sepsi s-au despărţit după aproape doi ani de colaborare. Tehnicianul a condus formaţia covăsneană în 81 de partide, ridicând-o către cele mai mari perfromanţe din scurta sa istoria. Cu Grozavu pe bancă, clubul din Sf. Gheorghe a ajuns în finala Cupei României şi a reuşit să se claseze pe locul patru în Liga 1, ajungând în preliminariile Conference League.

Sepsi îşi ”vânează” noul antrenor!

Însă, după debutul slab de sezon, Sepsi a ales să se despartă de tehnicianul său, iar conducerea a conturat deja o listă cu posibili înlocuitori, conform gsp.ro. Primul candidat este Nicolae Dică, variantă despre care s-a mai vorbit. În prezent secund la naţională, acesta rămâne opţiunea de siguranţă a covăsnenilor.

Al doilea, candidatul surpriză, este Walter Zenga. Italianul nu a mai antrenat în România din 2007, când a părăsit-o pe Dinamo pentru Catania, dar ar fi pe placul şefilor lui Sepsi. Iar favoritul conducerii este ultimul tehnician care a câştigat titlul cu FCSB.

Cine este favoritul conducerii

Costel Gâlcă este variantă ideală a clubului covăsnean, având unul dintre cele mai impresionate CV-uri ale unui tânăr tehnician român. După aventura la formaţia roş-albastră, încheiată cu o ”triplă”, după ce a câştigat Cupa României, Cupa Ligii şi Liga 1, antrenorul le-a mai pregătit Espanyol, Al-Taawoun, Al-Fayha şi Velje Boldklub.

După despărţirea de clubul danez, la finalul ultimului sezon, Gâlcă a rămas liber de contract şi ar putea fi tentat să revină în Liga 1. Pe Velje, tehnicianul român a preluat-o fix înainte să retrogradeze, ca apoi să o readucă în primul eşalon danez, înainte de a îi consolida poziţia în prima ligă, terminând pe locul 10, din 14, după revenire.

După mai bine de şase ani de când a plecat din Liga 1, Costel Gâlcă va avea pretenţii salariale mult peste cele ale lui Leo Grozavu. Însă este probabil ca Laszlo Dioszegi să îi ofere aproape orice doreşte, în cazul în care are o şansă realistă de a îl repatria, astfel încât Sepsi să prindă play-off-ul, apoi să intre chiar în cursa pentru titlu. Gâlcă a mai fost dorit şi de Universitatea Craiova, dar clubul a mers până la urmă pe mâna lui Laurenţiu Reghecampf.

Afla mai multe despre: sepsiwalter zenganicolae dicăleo grozavucostel gâlcă 

viewscnt
Articole similare