Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Reveniţi în fotbal?”. Răspunsul oferit de Marian Iancu, fostul patron de la Poli Timişoara

”Reveniţi în fotbal?”. Răspunsul oferit de Marian Iancu, fostul patron de la Poli Timişoara

Fotbal intern

Comentarii

Marian Iancu, fostul patron de la Poli Timişoara, a fost întrebat dacă va reveni în fotbal.

Fostul patron al Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, condamnat la ani grei de închisoare, a vorbit pentru prima dată în public după mult timp. Printre altele, Marian Iancu a dezvăluit că a suferit o transformare fizică şi că nu a fost arestat pentru aspecte legate de echipa din Banat. 

Marian Iancu a fost întrebat dacă s-ar întoarce în fotbal. Totuşi, fostul patron de la Poli Timişoara nu a dat un răspuns clar. 

”Reveniţi în fotbal?”

”Repet, din punctul meu de vedere, condamnarea pe care am suportat-o nu a fost în legătură cu fotbalul. Conduita mea în fotbal a fost una de excepţie, una aproape imaculată, deşi era obligaţia de a face compromis ca să pot să am rezultat, nu am făcut.

Nici lor nu le-a fost uşor să mă ţină departe de performanţă, construiam o echipă care trebuia să puncteze întotdeauna pe tabela. 

Nu am făcut compromis şi cred eu că lipsa unor astfel de conducători astăzi, care să se implice la vedere, lipsiţi de ipocrizie. Nu vii să-ţi construieşti o imagine lângă un club de fotbal.

Chiar dacă tribuna intervine sau dacă media te ceartă, trebuie să ai încredere în hotărârea pe care o iei şi să lauzi atunci când trebuie. Sub orice formă! Fără să te gândeşti din punct de vedere corporatist al rezultatului financiar”, a spus Marian Iancu, la PRO Arena.

Marian Iancu a fost unul dintre cei mai cunoscuţi patroni din Liga 1. El a preluat-o în 2005 pe Poli AEK Timişoara, pe care a transformat-o într-o forţă a Ligii 1. Însă, în octombrie 2014, Marian Iancu a fost condamnat la 12 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Ulterior, pe 8 iunie 2015, Marian Iancu a primit o condamnare de 14 ani de închisoare pentru înşelăciune şi spălare de bani în dosarul Rafo-Carom. Potrivit legislaţiei din România, Marian Iancu a trebuit astfel să execute pedeapsa cea mai mare.

După decizia Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti, Marian Iancu a fost eliberat din închisoare cu 6 ani mai devreme decât ar fi trebuit să părăsească detenţia în mod normal. Iancu s-a retras de la Poli Timişoara în 2011.

Afla mai multe despre: marian iancu-liga 1-poli timişoara 

viewscnt
Articole similare