You are here:

Revoltător! Scandal la naţionala de rugby a Franţei. Doi jucători aflaţi cu echipa în stagiu în Argentina, reţinuţi pentru agresiune sexuală

Revoltător! Scandal la naţionala de rugby a Franţei. Doi jucători aflaţi cu echipa în stagiu în Argentina, reţinuţi pentru agresiune sexuală

Rugby

Comentarii

Publicaţia argentiniană MDZ a dezvăluit că doi jucători din echipa naţională de rugby a Franţei au fost acuzaţi de o femeie de agresiune sexuală. Faptele ar fi avut loc sâmbătă seara, la Diplomatic Hotel, după primul meci test al Franţei cu Argentina, la Mendoza.

Cei doi jucători sunt Hugo Auradou (20 de ani) şi Oscar Jegou (21 de ani).

Potrivit publicaţiei online, poliţia locală a lansat o anchetă rapidă, deoarece presupuşii agresori ar putea pleca cu echipa Franţei marţi la Montevideo, în Uruguay, pentru al doilea meci al turneului, înainte de a se întoarce la Buenos Aires miercuri seara.

 Cei doi presupuşi autori ai atacului au fost interogaţi luni la hotelul lor din Buenos Aires, înainte de a fi duşi la secţia de poliţie.

Informaţia a fost confirmată şi de L'Équipe.

Potrivit aceleiaşi surse media, procurorul responsabil pentru infracţiuni sexuale, Darío Nora, a fost oficial însărcinat cu ancheta. Acesta a emis un mandat de arestare naţional şi internaţional după ce a luat cunoştinţă de caz şi a dispus o serie de măsuri pentru a preveni o eventuală plecare anticipată în străinătate, după cum a confirmat Daniela Chaler, procuror şef pentru infracţiuni împotriva integrităţii fizice, în cursul serii la Buenos Aires:

"Ancheta abia a început. Ieri am primit plângerea la biroul procurorului în jurul orei 18.00-19.00. Reclamanta a făcut o declaraţie lungă, oferind multe detalii despre evenimentele din seara respectivă. Ea a fost imediat examinată de un medic legist, care a constatat leziuni. Pe baza acestor constatări, s-a decis deschiderea unei anchete pentru infracţiunea de abuz sexual agravat şi s-a dispus reţinerea. Aceasta este o infracţiune care atrage după sine o pedeapsă grea şi, prin urmare, există riscul ca ei să fugă, mai ales că sunt doi străini care sunt doar în trecere prin ţară şi care urmau să călătorească în Uruguay şi apoi să revină aici înainte de a se întoarce în ţara lor de origine. Prin urmare, acest lucru a fost necesar pentru a putea să le notificăm infracţiunea pentru care sunt urmăriţi penal şi apoi să decidem cu privire la situaţia lor. Suntem în faza de a face primii paşi", a spus ea.

Procurorul a confirmat, de asemenea, transferul lor iminent la Mendoza. "Va fi constituită o comisie de poliţie care îi va escorta la Mendoza pentru a-i informa cu privire la situaţia lor juridică, deoarece acest lucru trebuie făcut personal. Acolo, ei vor trebui să îşi desemneze avocaţii care să îi reprezinte. Odată ajunşi acolo, aceştia vor fi informaţi cu privire la infracţiunea care face obiectul anchetei şi la situaţia lor juridică. Având în vedere natura infracţiunii, a fost dispusă reţinerea pentru a-i împiedica să părăsească ţara".

Acest nou caz vine ca urmare a comentariilor rasiste ale lui Melvyn Jaminet într-o înregistrare video postată pe reţelele de socializare şi a excluderii sale din echipa Franţei.

"Draga mea mă întreabă dacă am petrecut (gâfâie). Jur, primul arab pe care îl întâlnesc pe drum, îl pocnesc cu casca", a spus jucătorul vizibil enervat (25 de ani, 20 de selecţii), care s-a filmat în scurta înregistrare video, fără dată, postată pe Instagram şi apoi ştearsă.

Afla mai multe despre: franta 

viewscnt
Articole similare