Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revoluţia andoriană. De la 13 ani fără victorie, la un an întreg fără înfrângere

Revoluţia andoriană. De la 13 ani fără victorie, la un an întreg fără înfrângere
Comentarii

Naţionala Andorrei nu a pierdut niciun meci în acest an şi ocupă locul 2 în Seria D a Ligii Naţiunilor. Remizele cu Letonia şi Kazahstan confirmă momentul foarte bun pe care îl traversează micuţa reprezentativă din ianuarie 2017 până în prezent.

Pe 22 ianuarie 2017 s-a disputat unul dintre cele mai importante meciuri din istoria naţionalei de fotbal din Andorra. A fost ziua amicalului dintre Andorra şi San Marino, la 13 ani distanţă de când fiecare dintre cele două naţionale câştigaseră un meci.

Ildefons Lima şi Cristian Martinez au adus atunci victoria Andorrei, scor 2-0 şi au rupt o serie nemiloasă de 86 de meciuri fără victorie.

La mai mult de un an şi jumătate de la acel succes, vă vine să credeţi sau nu, Andorra rămâne neînvinsă! Selecţionata pregătită de Koldo Alvarez adună opt meciuri fără înfrângere din ultimele 13 disputate, acelaşi număr pe care l-a atins între 2002 şi 2017!

  • Un singur gol în ultimele 455 de minute a încasat naţionala Andorrei, ceea ce reprezintă un record istoric pentru această reprezentativă

Un vis din care andorrienii nu vor să se mai trezească. Şi pe care naţionala din Kazahstan n-au reuşit să-l întrerupă, în a doua rundă din Liga Naţiunilor.

”Rămânem cu picioarele pe pământ, dar înainte de toate vrem să ne bucurăm de acest moment istoric” explică şi Ildefons Lima, fotbalist care joacă pentru naţionala ţării sale din 1997 şi are nu mai puţin de 115 selecţii. ”Un an fără înfrângere este ceva la care nu ne-am gândit vreodată. Imaginaţi-vă că pentru noi, daca terminam un meci cu două goluri primite era un motiv de sărbătoare. Cred că înţelegeţi ce înseamnă această perioadă pentru noi” explică fundaşul central andorian în MARCA.

Dincolo de rezultatele bune obţinute în ultima perioadă, poate şi mai importantă este senzaţia că fotbalul din Andorra creşte: ”Nu ne gândeam că putem atinge acest nivel, dar...apoi, dacă te uiţi peste meciurile noastre din acest an, îţi dai seama că munca noastră a fost răsplătită şi că rezultatele sunt juste” confirmă şi selecţionerul Koldo Alvarez, fost internaţional şi actual selecţioner încă din 2010.

  • 1 victorie şi 4 remize are Andorra din martie 2018 până în prezent 

Anul invinctus al Andorrei continuă. Pentru micuţa reprezentativă urmează în octombrie meciuri dificile cu Georgia şi, din nou Kazahstan. Până atunci, visele andorienilor sunt din ce în ce mai frumoase.

Afla mai multe despre: andorraliga naţiunilorildefons lima 

viewscnt
Articole similare