Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revoluţia copiilor din drift. Puştii care au făcut pasul spre profesionism

Revoluţia copiilor din drift. Puştii care au făcut pasul spre profesionism

Sporturi cu motor

Comentarii

Trei dintre tinerii piloţi care au făcut senzaţie anul trecut în divizia semi pro a Campionatului Naţional de Drift vor debuta anul acesta la Clasa Pro. Primul lor examen va fi chiar în acest weekend pe circuitul Transilvania Motor Ring, acolo unde aproape 50 de piloţi din 4 ţări se vor duela pentru prima poziţie.

Fost pilot de karting, Eduard Niţă (20 de ani) a trecut la drift, iar anul trecut a ieşit campion la Semi Pro. La bordul unui BMW e30 de 460 de cai putere, Niţă se va duela în premieră cu nume care au intrat deja în istoria acestui sport, cum ar fi Sorin Ene sau Răzvan Frăţianu.

Singura reprezentantă feminină de la Pro va fi Natalia Iocsak, băimăreanca de numai 18 ani, vicecampioană la Semi Pro şi deja cu o experienţă inclusiv în competiţiile internaţionale. Aceasta va avea debutul la Pro la finalul acestei săptămâni pe Transilvaniq Motor Ring, iar fanii o pot vedea chiar de la faţa locului. Preţul unui bilet este de 50 de lei pe zi şi 75 de lei pentru un abonament de două zile. Aceştia pot participa şi la Drift Party, sâmbătă seară, cu DJ OldSkull. Natalia pilotează o “bestie” de 450 de cai putere, fiind convinsă că va reuşi să scrie o pagină frumoasă pentru driftul românesc.

Cel mai tânăr pilot care a făcut pasul la Pro este Gabi Imre junior, care la numai 15 ani are deja două clasări pe podiumul final al Clasei Semi Pro. Acesta va pilota de anul acesta un E30 de 450 de cai putere, care i-a aparţinut anul trecut chiar tatălui său.

Aproape 50 de piloţi vor concura în wekeend în prima etapă din Campionatul Naţional de Drift 2022. Fanii care nu pot ajunge la faţa locului pot urmări battle-urile pe platforma rodrift.ro, acolo unde organizatorii le-au pregătit şi o surpriză. Arbitrii vor explica în detaliu fiecare decizie luată.

Afla mai multe despre: driftcopii 

viewscnt
Articole similare