Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revoluţie în fotbalul spaniol! Cupa Spaniei şi Supercupa se schimbă din temelii din sezonul viitor

Revoluţie în fotbalul spaniol! Cupa Spaniei şi Supercupa se schimbă din temelii din sezonul viitor

La Liga

Comentarii

Luis Rubiales, preşedintele Federaţiei spaniole de fotbal, a anunţat un plan îndrăzneţ de restructurare a Cupei Spaniei şi a Supercupei, din sezonul viitor.

În ceea ce priveşte Supercupa, anunţul făcut astăzi nu este deloc surprinzător. Rubiales îşi făcuse publice intenţiile încă din luna februarie. Astfel, din sezonul viitor, Supercupa se va disputa în format Final Four, asemănător celor din competiţiile importante din handbal sau din baschet.

În Final Four-ul Supercupei vor lua startul echipele clasate pe primele două locuri în campionat şi finalistele Cupei. În cazul în care una sau amândouă finalistele Cupei vor fi pe primele două locuri, următoarele echipe din clasament vor fi invitate să participe. Toate meciurile vor fi programate în luna ianuarie şi se vor disputa în străinătate.

În privinţa Cupei, schimbările sunt şi mai numeroase. Până în sferturile de finală, inclusiv, se va implementa sistemul cu un singur meci, care se va disputa pe terenul echipei mai slab cotate. Doar semifinalele şi finala se vor mai disputa în dublă manşă. De asemenea, toate echipele vor intra în competiţie încă din primul tur, indiferent că vorbim de echipele din ligile regionale (liga a patra) sau de cele din Primera Division. Excepţie vor face echipele care vor lua startul în Final Four, care vor fi incluse direct în faţa 16-imilor de finală.

Schimbările au fost propuse pentru a spori atractivitea celor două competiţii, dar şi pentru a decongestiona calendarul competiţional.

Propunerile preşedintelui Rubiales vor fi supuse votului membrilor Federaţiei la Adunarea din 29 aprilie, când va fi aprobat calendarul competiţional pentru sezonul următor.

Afla mai multe despre: cupa spanieisupercupaformatschimbare 

viewscnt
Articole similare