Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Riscă Guardiola să fie amendat de UEFA? Declaraţii politice după victoria lui City: "Sperăm că vor fi eliberaţi în curând!"

Riscă Guardiola să fie amendat de UEFA? Declaraţii politice după victoria lui City: "Sperăm că vor fi eliberaţi în curând!"
Comentarii

Antrenorul echipei Manchester City, Pep Guardiola, a dedicat victoria înregistrată de elevii săi, marţi seara, în partida cu SSC Napoli din Liga Campionilor, liderilor separatişti catalani încarceraţi începând de luni în Spania, informează AFP.

"Această victorie le este dedicată lor. Am arătat, în Catalonia, că cetăţenia este mult mai importantă decât orice altă idee. Sperăm că vor fi eliberaţi în curând", a declarat Guardiola, originar din Catalonia, după succesul cu Napoli (2-1).

Tehnicianul lui Manchester City s-a implicat politic în campania pentru independenţa Cataloniei. Jucător la FC Barcelona între 1990 şi 2001, el a condus apoi clubul catalan pe cele mai înalte culmi ale fotbalului european, în calitate de antrenor, colecţionând numeroase trofee în perioada 2008-2012.

Două sute de mii de persoane au manifestat marţi seara, la Barcelona, pentru a denunţa încarcerarea lui Jordi Cuixart şi Jordi Sanchez, liderii asociaţiilor separatiste Adunarea Naţională Catalană (ANC) şi Omnium Cultural, inculpaţi pentru revoltă împotriva autorităţilor.

Aceste arestări reprezintă ultimele evoluţii în criza care îi opune pe separatiştii la putere în Catalonia instituţiilor spaniole, primii ameninţând cu declararea unilaterală a independenţei.

Afla mai multe despre: uefascandalguardiolamanchester citypoliticacataluniaspania 

viewscnt
Articole similare