Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Robotul” Haaland, de neoprit. Norvegianul mai poate doborî încă cinci recorduri până la finalul sezonului. Unul dintre ele datează din 1928

”Robotul” Haaland, de neoprit. Norvegianul mai poate doborî încă cinci recorduri până la finalul sezonului. Unul dintre ele datează din 1928

Premier League

Comentarii

Erling Haaland îşi poate scrie definitiv numele în istoria fotbalului european, până la finalul acestui sezon.

Norvegianul a devenit jucătorul din istoria Premier League cu cele mai multe reuşite semnate într-un sezon, graţie golului marcat în poarta lui West Ham, în victoria obţinută de Manchester City, scor 3-0. Ca urmare, Haaland i-a depăşit pe legendarii Alan Shearer şi Andy Cole, care au înscris fiecare câte 34 de goluri în stagiunile 1993-1994, respectiv 1994-1995.

Cu toate acestea, fostul jucător al Borussiei Dortmund mai are cinci meciuri din acest sezon pentru a-şi îmbunătăţi performanţa.

În acest sezon, Manchester City mai are de jucat cu Real Madrid de două ori, Leeds, Everton, Chelsea, Brighton, Brentford şi Manchester United.

Cele mai multe goluri înscrise într-un sezon de UEFA Champions League

Erling Haaland a marcat cinci goluri în grupele Ligii Campionilor şi şapte în fazele eliminatorii. În total, norvegianul are 12 reuşite, însă recordul îi aparţine lui ”Mister Champions League”, Cristiano Ronaldo. Portughezul a reuşit să marcheze de 17 ori în sezonul 2013-2014. Aşadar, Haland mai are nevoie de şase goluri în maximum trei partide pentru a-l depăşi pe lusitan.

Cele mai multe goluri înscrise într-un sezon de UEFA Champions League pentru un club englez

Haaland mai are nevoie de un singur gol pentru a-l depăşi pe Ruud van Nistelrooy. Olandezul a marcat 12 goluri pentru Manchester United în sezonul 2002-2003, stagiune în care ”diavoliI” au părăsit competiţia în sferturile de finală. Haaland poate depăşi acest record pe 9 mai, în partida tur dintre Real şi City ce se va disputa pe ”Santiago Bernabeu”.

Cele mai multe goluri marcate pentru un club din primul eşalon fotbalistic al Angliei, în toate competiţiile

Haaland a marcat de 51 de ori în toate competiţiile în acest sezon, dar recordul pentru cele mai multe goluri marcate de un jucător ce aparţine de un club englez, în toate competiţiile îi aparţine lui Dixie Dean. Legendarul fotbalist englez a marcat 63 de goluri în 41 de partide pentru Everton, în sezonul 1927-1928. Dean s-a stins din viaţă în 1980, iar nimeni nu s-a apropiat de recordul său până la Haaland.

Gol împotriva celor mai multe echipe din Premier League

Pentru a doborî acest record, Haaland este obligat să marcheze împotriva lui Chelsea şi a lui Brentford. În acest moment, norvegianul a înscris împotriva a 17 echipe şi se află la acest capitol la egalitate cu Andy Cole, Alan Shearer, Ian Wright, Robin van Persie şi Mohamed Salah.

Doar două echipe au reuşit să păstreze poarta intactă într-un sezon în faţa celor enumeraţi. În acest sezon, Liverpool este singura echipă care se poate lăuda că a scăpat şi în tur şi în retur de un gol semnat de Haaland. Cu toate acestea, Haaland a ratat meciul retur cu ”cormoranii” din cauza unei accidentări.

Cele mai multe hattrick-uri marcate într-un sezon

În acest sezon, Haaland a marcat patru hattrick-uri, victimele sale fiind: Nottingham Forest, Crystal Palace şi Wolves. Cu toate acestea, Alan Shearer are cinci hattrick-uri marcate într-un sezon de Premier League. Fostul fotbalist al lui Newcastle a izbutit cinci hattrick-uri în sezonul 1995-1996. Aşadar, în cele cinci etape rămase, Haaland ar mai trebui să puncteze de trei ori într-un meci, în două rânduri.

În vârstă de 22 de ani, Erling Haaland este cotat de Transfermarkt la 170.000.000 de euro.

 

Afla mai multe despre: manchester cityhaaland 

viewscnt
Articole similare