Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România, din nou în fruntea Europei: 3 din 3 pentru Elena Zaharia la Campionatul European U21 de tenis de masă

România, din nou în fruntea Europei: 3 din 3 pentru Elena Zaharia la Campionatul European U21 de tenis de masăgalerie foto

Sporturi

Comentarii

Vicecampioană mondială de juniori, Elena Zaharia a ajuns în finalele celor 3 probe la Campionatul European U21 şi a cucerit un aur şi două medalii de argint

Elena Zaharia a fost performera delegaţiei României la Campionatele Europene U21 de tenis de masă. Sportiva a câştigat la Skopje 3 medalii, ajungând în finalele de la simplu, dublu feminin (alături de Bianca Mei Roşu) şi dublu mixt (împreună cu Darius Movileanu).

„Sunt mulţumită, se putea şi mai bine, puteau fi trei medalii de aur, nu doar una. La simplu îmi pare rău că oboseala şi-a spus cuvântul. Am jucat aici de nota 9, daca luam aur şi la simplu, ar fi fost zece. Aşa este în sport, uneori câştigi, alteori pierzi... Trebuie să învăţăm din eşecuri şi să le gestionăm bine. Privesc partea plină a paharului, nu am pierdut medaliile de aur, le-am câştigat pe cele de argint”, a declarat Elena Zaharia, multiplă medaliată la Campionatul European U21, pentru Sportsnet.ro.

Elena, vicecampioană mondială la simplu juniori anul trecut, a fost extenuată după competiţia din Macedonia de Nord.

„Primul lucru la care mă gândesc este că voi dormi bine diseară, căci zilele acestea nu prea am reuşit, am resimţit tensiunea şi presiunea concursului. Sunt sigură că următoarea dată când voi juca împotriva sportivei din Ucraina care m-a bătut în finală, o voi învinge” - Elena Zaharia, multiplă medaliată la Campionatul European U21.

La dublu fete, finala continentală a fost o afacere românească aproape în totalitate. Elena Zaharia şi partenera ei, Bianca Mei Rosu, s-au impus (3-1) în faţa colegei lor de la clubului CSM Constanţa, Camelia Mitrofan, care a făcut pereche cu slovena Sara Tokic.

„Ne cunoaştem foarte bine, ştim ce joacă fiecare, aşa că am încercat să facem ceva diferit fată de ce repetăm zilnic la antrenamente. Ne-a ieşit şi am cucerit cea mai strălucitoare medalie. Diseară vom sărbători aceste medalii împreună” – Bianca Mei Roşu, campioană europeană 21.

„Au schimbat fetele tactica la 1-1 şi n-am mai reuşit să le facem faţă. Eu sunt mândră de parcursul meu şi de această medalie de argint. Ştiu că am fost surpriza competiţiei şi mă bucur din plin de acest lucru” – Camelia Mitrofan, vicecampioană europeană la U21.

„Îmi vine în cap melodia Andei Adam „ Poate fata”, pentru că noi 3 am demonstrat azi că putem. Sunt foarte mândră de partenera mea, Bianca, pentru felul în care e jucat, dar o felicit în egală măsură şi pe Camelia, pentru că a făcut un European foarte bun” - Elena Zaharia, multiplă medaliată la Campionatul European U21.

Delegaţia României a cucerit 6 medalii la europeanul U21

  • Bianca Mei-Roşu/Elena Zaharia, aur la dublu feminin
  • Elena Zaharia, argint la simplu feminin
  • Camelia Mitrofan/Sara Tokic (Slovenia), argint la dublu feminin
  • Eduard Ionescu/Darius Movileanu, argint dublu masculin
  • Darius Movileanu/Elena Zaharia, argint la dublu mixt
  • Iulian Chiriţa/Andrei Istrate, bronz la dublu masculin

 Galerie foto

Afla mai multe despre: tenis de masaelena zahariatenis de masa campionatul european u21 

viewscnt
Articole similare