Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România este la Euro, dar nu la fotbal. Cine va concura la etapa continentală de raliuri din Ungaria

România este la Euro, dar nu la fotbal. Cine va concura la etapa continentală de raliuri din Ungaria
Comentarii

Trei echipaje fac parte din lotul selecţionat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv pentru a lua parte în acest weekend la etapa din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc în Ungaria.

Astfel, Raul Badiu/Gabriel Lazăr, Mihnea Mureşan/Alina Bianca Pop şi Norbert Maior/Francesca Maior se numără printre cele 45 de echipaje înscrise la runda continentală unde sunt reprezentanţi din 14 ţări. Delegaţia tricoloră este susţinută de FRAS prin intermediul Ministerului Tineretului şi Sportului.

Echipajele tricolore au fost prezentate oficial, la Cluj Napoca, acolo unde a fost anunţat şi parteneriatul tehnic cu Peak Sport România, companie care va îmbrăca şi delegaţia olimpică anul viitor la Tokyo. Cu această ocazie, preşedintele Norris Măgeanu şi reprezentantul Peak Sport, Amza Mărgărit, au confirmat faptul că până la finalul acestui an va fi lansat şi un magazin oficial FRAS.

După două etape de Campionat Mondial, în care a terminat pe 5 (Raliul Suediei), respectiv 8 (Raliul Estoniei), Raul Badiu va lua startul în Ungaria la bordul unui Peugeot 208 R2. Tot pe un Peugeot 208, dar Rally 4, va fi prezent şi Norbert Maior, ocupantul locului 3 în clasamentul general al Campionatului Naţional de Raliuri Betano din acest an. Cei doi sunt repartizaţi la Clasa RC4 la etapa din Ungaria.



Cel de-al treilea pilot tricolor, Mihnea Mureşan, va concura la etapa europeană în cadrul Cupei Abarth Rally. Acesta are deja un copilot cu experienţă în cupa monomarcă. Alina Bianca Pop s-a impus anul trecut în două etape continentale din dreapta italianului Andrea Nucita.

Printre piloţii care se vor duela pentru primul loc în etapa europeană din Ungaria se mai numără Oliver Solberg, Alexey Lukyanuk, Gregoire Munster, Craig Breen, Andreas Mikkelsen şi Emil Lindholm. Raliul va începe oficial vineri seară, cu proba super specială de pe circuitul Rabocsring din Mariapocs. În total, sunt programate 16 probe pe o lungime de 191 de kilometri.

Afla mai multe despre: romaniaraliurieuro 

viewscnt
Articole similare