Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România - Finlanda, 2-0! ”Tricolorii” au câştigat şi a doua partidă amicală din această lună

România - Finlanda, 2-0! ”Tricolorii” au câştigat şi a doua partidă amicală din această lună
Comentarii

România a învins, marţi, la Ploieşti, cu scorul de 2-0 (1-0), reprezentativa Finlandei, într-o partidă amicală. Portarul Bogdan Lobonţ a intrat pe teren în minutul 87, în ultima sa apriţie pentru naţionala "tricoloră", în aplauzele întregii asistenţe de pe Stadionul ”Ilie Oană”. El a primit banderola de căpitan în momentul în care a intrat pe teren.

România - Finlanda 2-0 (Manea 37, Deac 61)

Echipe:

România: Tătăruşanu - Manea, Bălaşa, Săpunaru, Bancu - Anton, Stoian - Deac, Budescu, Mitriţă - Băluţă

Finlanda: Hradecky - Pirinen, Toivio, Vaisanen, Raitala - Lod, Lam, Schuller, R. Taylor - Skrabb, Vayrynen


Tricolorii au câştigat şi a doua partidă amicală din această lună. Naţionala s-a încălzit mai greu împotriva Finlandei, fosta adversară din preliminariile pentru Euro 2016. Budescu a dezmorţit atmosfera cu o execuţie care l-a impresionat chiar şi pe selecţionerul nordicilor. Jucătorii lui Contra au continuat atacurile şi după marea ocazie a lui Mitriţă, a venit şi golul. Manea a înscris pentru prima dată în tricoul echipei naţionale.

S-a făcut 2 la 0 după o oră de joc. Deac a marcat din nou, după ce o făcuse şi în partida cu Chile. Apoi, Bancu putea marca golul meciului, însă ”torpila” fundaşului de la Craiova a nimerit ”transversala”.

Contra i-a oferit cinci minute şi lui Lobonţ, la ultima prezenţă sub tricolor. ”Pisica” şi-a salvat echipa în prelungiri, iar România - Finlanda s-a încheiat 2 la 0.

FINAL

'87 - Schimbare în echipa României! Iese Tătăruşanu, intră Lobonţ. Cel supranumit ”Pisica” va apăra pentru ultima oară buturile echipei naţionale a României.

'83 - Man execută o lovitură liberă de la colţ direct la Bancu, iar jucătorul Craiovei prinde un şut superb de la aproximativ 40 de metri.

'75 - Puşcaş protejează foarte bine o minge şi pleacă spre poarta lui Hradecky şi şutează în forţă, dar şutul atacantului nu izbuteşte să modifice tabela.

'66 - ”Titirezul” Mitriţă pătrunde în viteză în careul de 16 metri, îi pasează lui Puşcaş, care pune corpul foarte bine şi trage spre poarta finlandezilor, dar Hradecky reuşeşte să respingă în corner.

'61 - GOOOL România! Deac marchează, după o fază de toată frumuseţea.

'56 - Primele schimbări în tabăra României: ies Săpunaru şi Budescu, intră Toşca şi Chipciu.

'50 - România începe foarte bine repriza secundă. ”Tricolorii” pun presiune pe apărarea finlandezilor.

'46 - Start în repriza secundă!

PAUZĂ

'44 - Suporterii români susţin frenetic naţionala ţări noastre!

'37 - GOOOL ROMÂNIA! Manea deschide scorul! Mitriţă şutează puternic din interiorul careului de 16 metri, portarul Finlandei respinge, iar mingea sare la MANEA, care trimite balonul în poartă.

'35 - Mitriţă ajunge faţă în faţă cu Hradecky, după o cursă de 30 de metri, dar nu reuşeşte să-l învingă pe portarul finlandez.

'31 - Execuţie superbă a lui Budescu! Jucătoul lui FCSB îl vede îeşit din poartă pe portarul Hradecky şi trace periculos fără să se uite spre poartă.

'24 - Băluţă pătrunde foarte bine în flancul stâng şi înaintează spre poarta finlandezilor, dar trage în plasa laterală.

'16 - Skrabb este angajat foarte bine de un coechipier, dar îl faultează pe Săpunaru în momentul în care face preluarea.

'13 - Lovitură liberă bătută foarte bine de Deac, dar portarul Finlandei iese şi reţine balonul cu siguranţă.

'5 - Meciul este întrerup de accidentarea lui Budescu. Deşi a stat o perioadă bună întins pe gazon, jucătorul român s-a ridicat şi şi-a reluat poziţia în teren.

'1 - A început partida!

UPDATE 19:45 | Viorel Moldovan a vorbit despre primul 11 al României

UPDATE 19:15 | Avem primul 11 trimis de selecţionerul Cosmin Contra în meciul cu Finlanda: Tătăruşanu - Manea, Bălaşa, Săpunaru, Bancu - Anton, Stoian - Deac, Budescu, Mitriţă - Băluţă


  • România - Finlanda, de la 20:30, LIVE TEXT pe www.telekomsport.ro.

Învingători în partida cu Chile, de la Graz, scor 3-2, tricolorii au revenit în ţară, iar diseară vor întâlni Finlanda într-un meci în care vor încerca să îmbunătăţească palmaresul lui Contra ca selecţioner. Acesta a înregistrat până acum 5 victorii, o remiză şi o singură înfrângere (0-3 cu Olanda), iar moralul echipei e unul din ce în ce mai bun înainte de Liga Naţiunilor, competiţia care ne poate asigura calificarea la EURO 2020 şi unde vom juca în Gupa 3 a Ligii C, alături de Serbia, Muntenegru şi Lituania.

Confruntarea cu Finlanda vine la aproape trei ani după ultimul meci direct, disputat în preliminariile EURO 2016. Atunci, tricolorii au obţinut o remiză pe Naţional Arena, scor 1-1, graţie golului înscris în prelungiri de Ovidiu Hoban. De altfel, România este neînvinsă în confruntările cu Finlanda, cu un bilanţ de 7 victorii şi 3 remize în cele 10 confruntări directe de până acum.

"Sper ca la meciul cu Finlanda să vedem un meci mai consistent, apropiat de cel din meciul cu Suedia, pentru că Finlanda e un pic asemănătoare ca joc şi ca mentalitate cu cea a Suediei. O echipă tipic nordică.

Aceste meciuri amicale au fost făcute pentru ca eu să-mi pot face o idee clară despre valoarea fiecărui jucător şi să ştiu ce am de făcut atunci când va începe Liga Naţiunilor. Trebuie să-i văd şi să-i integrez. În mare parte am deja în cap ideea de cum voi începe meciul cu Muntenegru (n.r. primul din Liga Naţiunilor). Sper să nu avem probleme medicale până atunci, pentru a putea să-mi duc ideea la capăt
", a declarat Cosmin Contra înainte de meciul cu Finlanda.



Program România în Liga Naţiunilor

7 septembrie: România - Muntenegru, Lituania - Serbia (ora 21:45)
10 septembrie: Serbia - România, Muntenegru - Lituania (ora 21:45)
11 octombrie: Lituania - România, Muntenegru - Serbia (ora 21:45)
14 octombrie: Lituania - Muntenegru (ora 21:45), România - Serbia (ora 16:00)
17 noiembrie: Serbia - Muntenegru (ora 16:00), România - Lituania (ora 21:45)
20 noiembrie: Serbia - Lituania, Muntenegru - România (ora 21:45)
 

Afla mai multe despre: romaniafinlandaamicalploiesti 

viewscnt
Articole similare