adplus-dvertising
You are here:

România, înfrângere cu Portugalia şi în returul din precalificările Campionatului European din 2025 de baschet masculin. Cine se califică

România, înfrângere cu Portugalia şi în returul din precalificările Campionatului European din 2025 de baschet masculin. Cine se califică

Baschet

Comentarii

Naţionala de baschet masculin a României a fost învinsă duminică, în deplasare, de reprezentativa Portugaliei, scor 92-62 (54-41), în al patrulea meci din grupa F, care contează pentru faza a doua a precalificărilor Campionatului European din 2025.

Principalii marcatori tricolori au fost Căţe 14 puncte, Richard 13, Tohătan 13, iar pentru gazde s-a remarcat Williams 20.

În cealaltă partidă a etapei, Cipru - Bulgaria, scor 66-75.

În primele partide din grupa F, România a pierdut cu Portugalia, cu 59-75, şi cu Bulgaria, cu 72-84, iar apoi a învins Cipru, cu 69-65. După patru etape, Portugalia este lider, cu 8 puncte, urmată de Bulgaria, cu 7, România 5 şi Cipru 4 puncte.

Ultimele două confruntări pentru România vor avea loc în 23 şi 26 februarie 2023, cu Bulgaria, respectiv cu Cipru.

Tricolorii s-au calificat în faza secundă a precalificărilor în competiţie după ce au câştigat grupa B din prima fază, în care au fost angrenate 10 echipe naţionale.

În faza secundă participă 12 echipe, împărţite în trei grupe, iar în calificările CE2025 se va califica doar prima clasată din fiecare, după meciurile tur-retur.

Totodată, FIBA a mai anunţat că echipele care nu vor câştiga una din cele trei grupe, vor avea o ultimă şansă de calificare în faza următoare, urmând să se alăture echipelor rămase din prima faza a precalificărilor. Acestea vor juca într-un al treilea tur de precalificări, pentru a obţine ultima şansă de a continua cursa spre FIBA Eurobasket 2025.

 

viewscnt
Articole similare