Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România, învinsă de Danemarca şi în meciul retur! Doar primele două clasate în grupă se vor califica la Campionatul European din 2022

România, învinsă de Danemarca şi în meciul retur! Doar primele două clasate în grupă se vor califica la Campionatul European din 2022

Handbal

Comentarii

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă sâmbătă, în deplasare, de Danemarca, scor 32-27 (13-10), şi în meciul retur, al patrulea din grupa 2, faza a doua a calificărilor la Campionatul European din 2022. Cristina Neagu nu a fost inclusă în lot pentru meciul de la Odense.

Campionatul European 2022 de handbal feminin: România, învinsă de Danemarca şi în meciul retur

Principalele marcatoare ale partidei au fost Jorgensen 7 goluri, pentru Danemarca, respectiv Pintea şi Tîrcâ, câte 7 reuşite, pentru tricolore.

Din lotul oficial trecut pe foaia de joc a României nu a făcut parte căpitanul Cristina Neagu, abia revenită la partida tur cu Danemarca, după aproape un an de pauză.

Tot sâmbătă se va juca şi cealaltă partidă a etapei din grupa 2, între Austria şi Insulele Feroe.

Anterior, în octombrie 2021, tricolorele au învins Insulele Feroe, cu 26-19, şi au remizat cu Austria, 33-33, iar în 2 martie au pierdut cu Danemarca, scor 28-35, astfel că au 3 puncte (locul 2). Lider neînvins este Danemarca, cu 8 puncte.

Ultimele două meciuri pentru România în grupa 2 vor fi cu Insulele Feroe şi Austria, în 20 aprilie, respectiv 23 aprilie.

Conflictul armat din Ucraina a determinat EHF să ia măsuri drastice privind participarea echipelor naţionale ale Rusiei şi Belarus în preliminarii, acestea fiind eliminate din competiţie.

Primele două clasate în grupă se vor califica la turneul final, care va fi găzduit de  Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru, între 4-20 noiembrie 2022.

 

Afla mai multe despre: romania danemarca 

viewscnt
Articole similare