You are here:

România - Lituania 3-1. Final nebun în Ghencea! Mitriţă a închis tabela. Tricolorii conduc detaşat grupa din Liga Naţiunilor

România - Lituania 3-1. Final nebun în Ghencea! Mitriţă a închis tabela. Tricolorii conduc detaşat grupa din Liga Naţiunilorgalerie foto
Comentarii

Naţionala României a învins echipa Lituania, scor 3-1 (1-1), luni seară, în primul meci al selecţionerului Mircea Lucescu pe teren propriu de la revenirea la cârma tricolorilor.

România - Lituania 3-1 (min 4 Mihăilă, min 87 Hagi, min 90 Mitriţă / min 34 Kucys)


Echipele de start:

  • România: Târnovanu - Raţiu, Drăguşin, Burcă, Bancu - M. Marin - Man, Stanciu, Răzvan Marin, Mihăilă - Drăguş
  • Rezerve: Niţă, L. Popescu – Manea, Ghiţă, Alibec, Chipciu, Hagi, Coman, Artean, Olaru, Mitriţă, Sorescu
  • Selecţioner: Mircea Lucescu
  • Lituania: Gertmonas, Lasickas, Tutyskinas, Lekiatas, Girdvainis, Sirvys - Matulevicius, Silvka, Vorobjovas, Dolznikov - Kucys
  • Rezerve: Bertasius, Mikelionis, Milasius, Mazukolovas, Upstas, G. Paulauskas, Kalinauskas, Vareika, Berbickas, V.Paulauskas, Barauskas, Antanavicius
  • Selecţioner: Edgaras Jankauskas

Min 90+5: Final de meci.

Min 90: GOOOOOOOOOOOOOOOL România! Mitriţă marchează golul de 3-1!

Min 87: GOOOOOOOOOOOOOOOOL România! Răzvan Marin a marcat de la 11m.

Min 84: Ianis Hagi obţine un penalty!

Min 78: Golul Lituaniei este anulat pe motiv de fault asupra lui Târnovanu.

  • În Ghencea sunt 28.168 spectatori. 

Min 73: Ocazie România. Ianis Hagi şutează periculos din afara careului la colţul scurt. 

Min 69: Dublă schimbare la România! Ies Mihăilă şi Dennis Man! Intră Mitriţă şi Ianis Hagi.

Min 62: Ocazie România! Nicolae Stanciu şutează din marginea careului mare.

Min 57: Târnovanu reuşeşte să respingă şutul din lovitură liberă trimis de Tutyskinas.

Min 46: A început repriza secundă!

Min 45: Pauză.

Min 34: GOOOL Lituania! Kucys a marcat golul egalizator.

Min. 31: Ocazie pentru România. Drăguş a trimis puţin pe lângă poartă, la colţul lung.

Min 29: Ocazie mare pentru Lituania! Târnovanu i-a salvat pe tricolori cu intervenţia sa.

Min 23: Ocazie Lituania! Lasickas pune în pericol poarta apărată de Târnovanu.

Min 8: Cartonaş galben pentru Lituania. Matulevicius este avertizat.

Min 4: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL România!!! Valentin Mihăilă a deschis scorul cu un şut puternic din interiorul careului mare. Pasa excelentă a fost ofericăt de Stanciu!

Min 1: A început partida din Ghencea! A fost şi un moment de reculegere pentru Daum.

Naţionala României întâlneşte, luni, de la ora 21:45, selecţionata Lituaniai, în Liga Naţiunilor. Partida de pe stadionul Steaua este prima pe teren propriu pentru selecţionerul Mircea Lucescu de la revenirea la cârma naţionalei.

Pe arena din Ghencea sunt anunţaţi că vor fi aproximativ 28.000 de suporteri. Aceştia au fost rugaţi de FRF să vină îmbrăcaţi în culoarea galben pentru a reface atmosfera ”Zidului Galben” care a însoţit naţionala României în aventura de la EURO 2024.

La 79 de ani, Lucescu, revenit pe banca naţionalei după 38 de ani, a condus România la victorie, vineri, în meciul cu Kosovo, scor 3-0, din prima etapă a Ligii Naţiunilor.

Meciul de luni dintre România şi Lituania va fi arbitrat de slovenul Rade Obrenovic, ajutat de asistenţii Jure Praprotnik şi Grega Kordez. În Camera VAR se vor afla Nejc Kajtazovic şi Alen Boroşak. Rezervă va fi David Smajc.

”Eu nu mai am emoţii. Am şansa să am la dispoziţie băieţi receptivi. E meritul celor care i-au crescut. Dacă am oameni educaţi, pot face rezultate, pentru că atunci vor fi disciplinaţi, se pot concentra. Asta e cel mai greu, să te concentrezi”, a declarat Mircea Lucescu, la conferinţa de presă.

”Românii şi-au schimbat antrenorul şi asta le-a distrus un pic munca analiştilor noştri, dar nu sunt mari schimbări în jocul echipei. Noul selecţioner este suficient de înţelept încât să nu facă mari schimbări. Lotul de jucători s-a schimbat foarte puţin, iar primul 11 a rămas acelaşi cu cel folosit la Campionatul European.

Mircea Lucescu este o figură legendară a fotbalului, la nivel mondial, care a antrenat multe echipe celebre, aşa că va fi o mare onoare să întâlnesc o echipă pregătită de el”, a afirmat selecţionerul Lituaniei, Edgaras Jankauskas, conform 15min.lt.

Pentru meciul cu Lituania, Mircea Lucescu a decis să-i lase în afara lotului pe George Puşcaş şi Iulian Cristea, după ce din planurile pentru jocul cu Kosovo nu au făcut parte acelaşi Iulian Cristea şi Alex Chipciu.

Afla mai multe despre: romaniaromania lituaniaghenceaechipa nationalamircea lucesculiga natiunilor 

viewscnt
Articole similare