You are here:

România râmâne OUT de la Mondialul de Rugby! Decizia e sinonimă cu pierderi uriaşe pe plan sportiv şi financiar. Ce variante mai are FRR

România râmâne OUT de la Mondialul de Rugby! Decizia e sinonimă cu pierderi uriaşe pe plan sportiv şi financiar. Ce variante mai are FRR

Rugby

Comentarii

Comitetul de Apel al World Rugby a oferit astăzi decizia în cazul apelului depus de Federaţia Română de Rugby privind decizia emisă de Comisia de Soluţionare a Disputelor pe 15 mai, în urma căreia se dictase excluderea naţionalei României de la Cupa Mondială din 2019 şi o amendă de 100.000 de lire sterline.


Forul World Rugby a menţinut decizia iniţială, ceea ce înseamnă că selecţionata României nu va putea participa la turneul final de anul viitor.

Amenda de 100.000 de lire sterline este "suspendată" pe o perioadă de cinci ani, ceea ce înseamnă că FRR va fi nevoită să o plătească doar în cazul unei noi abateri în această perioadă.

Pierderi uriaşe pentru Federaţia Română de Rugby
Decizia reprezintă un veritabil dezastru pentru FRR, în condiţiile în care prin ratarea prezenţei la Cupa Mondială din Japonia federaţia va pierde încasări de aproximativ 2 milioane de lire sterline, în următorii 4 ani.

Suma va deveni şi mai mare dacă luăm în calcul faptul că World Rugby ar fi acoperit costurile de organizare ale meciurilor test programate înainte de Mondialul din 2019. Stejarii aveau perfectat şi un meci de firmă, cu Italia, care nu se ma vai disputa.

Comitetul de Apel al World Rugby a fost format din trei judecători, iar din informaţiile Telekom Sport votul nu a fost unul unanim. Doi judecători au votat pentru menţinerea sancţiunilor îniţiale şi unul împotrivă.

Merg la TAS?
Federaţia Română de Rugby mai are o cale de atac în acest moment: să meargă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. O decizie în acest sens va fi luată în zilele următoare.




La 15 mai, reprezentativa de rugby a României a fost exclusă de la Cupa Mondială din 2019 şi amendată cu 100.000 de lire sterline, de comisia World Rugby în cazul privind eligibilitatea jucătorului din Tonga Sione Faka’osilea în echipa naţională.

Faka'osilea a jucat pentru reprezentativa de rugby în şapte din Tonga în competiţia Gold Coast 2012-2013 şi nu mai avea dreptul de a evolua pentru o altă echipă naţională. Jucătorul din Tonga, în vârstă de 31 de ani, a debutat în naţionala României în martide 2017, într-o partidă cu Rusia, şi a evoluat de atunci în şase din opt meciuri din cadrul Rugby World Championship, în 2017 şi 2018.

Comisia Independentă a World Rugby, formată din Sir James Dingemans, Sir Peter Fraser şi Lex Mpati, a decis atunci ca meciul Belgia - Spania să nu se rejoace, iar cele două echipe, alături de România, să fie excluse de la Cupa Mondială. Locul României în grupa A la CM din Japonia va fi luat de Rusia, iar în locul Spaniei va juca Germania la barajul pentru CM.

Echipa naţională de rugby a României a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0), în Rugby Europe Championship.

Ibericii au considerat însă că victoria Belgiei în faţa Spaniei a fost facilitată de arbitrul Vlad Iordăchescu. Jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, pentru a-i cere socoteală pentru prestaţia sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu terenul stadionului din Bruxelles, unde a avut loc meciul.

Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) a cerut rejucarea meciului cu Belgia.

Afla mai multe despre: romaniarugbydecizieworld rugby 

viewscnt
Articole similare