Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România - Serbia 7-18. ”Tricolorii” au încheiat ”Europeanul” de polo pe locul 8

România - Serbia 7-18. ”Tricolorii” au încheiat ”Europeanul” de polo pe locul 8

Alte sporturi

Comentarii

Naţionala de polo a României a fost învinsă de Serbia, marţi, scor 7-18 (1-5, 2-3, 1-4, 3-6), în confruntarea pentru locurile 7-8 de la Campionatul European.

Golurile echipei României au fost înscrise de Ionuţ Vrânceanu (2), Matei Luţescu, Andrei Ţepeluş, Andrei Neamţu, Silvian Colodrovschi şi Levente Vancsik.

Tricolorii şi-au îndeplinit obiectivul

Aşadar, România încheie pe locul 8 la Campionatul European, după a treia înfrângere consecutivă în competiţie.

  • La ediţia trecută, naţionala României a încheiat pe locul 10.

Rezultatele României la CE din Croaţia sunt: 12-8 cu Olanda, 13-5 cu Slovenia şi 8-7 cu Slovacia (grupa D), 18-11 cu Georgia (play-off), 7-24 cu Spania (sferturile de finală), 11-18 cu Muntenegru (locurile 5-8) şi 7-18 cu Serbia (locurile 7-8).

România s-a calificat la Campionatul Mondial

România şi-a atins obiectivul stabilit la începutul Campionatului European: clasarea în primele opt formaţii ale Europei, pentru a prinde biletul pentru Campionatul Mondial din Qatar (Doha).

Aşadar, deja s-au stabilit grupele de la Campionatul Mondial, iar România a fost repartizată în Grupa D, alături de Ungaria (5 februrie), cu Kazahstan (7 februarie) şi Italia (9 februarie).

Prima clasată din fiecare din cele patru grupe se va califica direct în sferturile de finală, iar echipele de pe locurile 2-3 vor juca în play-off, în 11 februarie. Meciurile din sferturi vor avea loc în 13 februarie, semifinalele două zile mai târziu, iar finalele pentru medalii în 17 februarie.

  • Primele patru clasate se vor califica la Jocurile Olimpice din 2024.

România ajunge la Campionatul Mondial după 11 ani, graţie calificării în sferturile Campionatului European, care se încheie marţi, în Croaţia, cu finala pentru bronz, între Italia – Ungaria, respectiv cea pentru trofeu, între Croaţia – Spania.

Afla mai multe despre: romaniaserbiacampionatul europeanpolo 

viewscnt
Articole similare