Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România şi Ungaria îşi dispută un jucător crescut de Getafe. A înregistrat un progres remarcabil în ultimul an

România şi Ungaria îşi dispută un jucător crescut de Getafe. A înregistrat un progres remarcabil în ultimul an
Comentarii

România şi Ungaria monitorizează acelaşi jucător, în vederea convocării sale la loturile naţionale.

Este vorba despre fundaşul Raul Martin Stefan, născut pe 11 iunie 2004, la Madrid (Spania), însă care deţine şi cetăţenie maghiară.

Jucătorul legitimat la Kisvarda, în prima ligă a Ungariei - unde a bifat 9 prezenţe în acest sezon - poate evolua şi pentru naţionala României, deoarece părinţii ţăi - Ovidiu şi Irina - provin din Aiud.

  • Tatăl său, Ovidiu Ştefan, a fost fotbalist la CS Olimpia Aiud.

România şi Ungaria, cu ochii pe Raul Stefan

Raul Stefan a evoluat la CSD Santa Barbera Getafe şi CF Getafe (până la echipa secundă), iar de la 1 ianuarie 2023 s-a transferat la Kisvarda.

După şase luni la echipa secundă de Kisvarda, Raul Stefan a fost ”promovat” la prima echipă, iar în acest sezon a început să-şi câştige rolul de titular .

  • Raul a fost utilizat în ultimele şase partide de campionat disputate de Kisvarda, fie ca titular, fie ca rezervă.

Raul Stefan este un jucător polivalent. Acesta se simte foarte bine ca fundaş central-dreapta, într-un sistem cu trei fundaşi centrali. De asemenea, poate evolua fără probleme şi ca fundaş dreapta sau mijlocaş dreapta.

  • 100.000 de euro este cota de piaţă a lui Raul Stefan, conform transfermarkt.de.

 

Până în acest moment, Raul Stefan nu are nicio prezenţă în echipele naţionale de juniori ale Spaniei, Ungariei sau României.

Rămâne de văzut dacă antrenorii federali ai României vor avea puterea de a-l convinge pe Raul Stefan să opteze pentru România la nivel internaţional.

Raul Stefan este foarte apreciat în Ungaria, acolo unde primeşte din ce în ce mai multe şanse de a juca, în prima ligă, iar acest lucru ar putea conta decisiv în alegerea sa. 

  • În acest moment, Raul Stefan poate evolua pentru naţional U20 a României sau chiar la U21, dacă îşi va menţine forma bună la Kisvarda.

Afla mai multe despre: raul stefanungariaromaniaspaniakisvardagetafe 

viewscnt
Articole similare