Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România va avea 8 echipe în cupele europene la volei, în sezonul 2022-2023 la feminin şi masculin

România va avea 8 echipe în cupele europene la volei, în sezonul 2022-2023 la feminin şi masculin

Alte sporturi

Comentarii

Trei echipe de volei româneşti, Volei Alba Blaj, CSM Târgovişte, la feminin, respectiv Arcada Galaţi la masculin, vor evolua în Liga Campionilor. Alte cinci formaţii s-au înscris în celelelalte competiţii continentale, iar una va juca în Cupa Balcanică.

La feminin, în urma excluderii echipelor ruseşti din cupele europene, România a primit două locuri în grupele Ligii Campionilor, în care s-au înscris campioana Volei Alba Blaj şi vicecampioana CSM Târgovişte.

În Cupa CEV, România avea două locuri, unul urmând a fi ocupat de medaliata cu bronz CSO Voluntari, în timp ce echipa CS Medgidia (locul 4) nu s-a înscris.

Tot două locuri au fost repartizate şi pentru Cupa Challenge, în care s-a înscris CSM Lugoj (locul 5), în timp ce Dinamo Bucureşti (locul 6) a decis să participe în Cupa Balcanică. Al doilea loc din Cupa Challenge ar putea reveni Rapid Bucureşti (locul 7), care a cerut wild-card şi aşteaptă un răspuns din partea CEV.

La masculin, campioana Arcada Galaţi va juca tururi preliminare în Liga Campionilor, iar în Cupa CEV vor intra Dinamo Bucureşti şi SCMU Craiova.

De asemenea, în Cupa Challenge s-a înscris doar Steaua Bucureşti, iar Olimpia Titanii a declinat dreptul de a juca în competiţie prin ocuparea locului 5 în Divizia A.

 

Afla mai multe despre: volei 

viewscnt
Articole similare