Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România va fi reprezentată de 150 de sportivi la Jocurile Europene din Polonia. Purtători de drapel la deschidere, Bianca Ghelber şi Cătălin Chirilă. Lista sportivilor

România va fi reprezentată de 150 de sportivi la Jocurile Europene din Polonia. Purtători de drapel la deschidere, Bianca Ghelber şi Cătălin Chirilă. Lista sportivilor

Alte sporturi

Comentarii

Echipa Olimpică a României care va participa la Jocurile Europene din Polonia a fost prezentată official în Sala Polivalentă din Complexului Olimpic ”Sydney 2000” din Izvorani.

Potrivit COSR, este cea mai numeroasă delegaţie a team Romania prezentă la o ediţe a Jocurilor Europene, 150 sportivi (74 feminin &76 masculin). La prima ediţie a competiţiei, la JE Baku 2015, Team Romania a avut 147 de sportivi în delegaţie, iar la JE Minsk 2019, 123 sportivi.

Tricolorii vor concura la 18 sporturi din cele 29 ale programului competiţiei multisport de la Cracovia Malopolska.

Purtătorii de drapel la ceremonia de deschidere vor fi Bianca Ghelber, campioană europeană în 2022 la aruncarea ciocanului, şi Cătălin Chirilă, campion mondial şi European la canoe în 2022.

În cadrul festivităţii de la Izvorani, Cătălin Chirilă a depus jurământul sportivilor, iar Olimpiu Marin pe cel al antrenorilor.

Mihai Covaliu, preşedinte COSR alături de George Boroi, secretar general COSR şi vicepreşedintele Elisabeta Lipă, alături de membrii ai Comitetului Executiv COSR şi preşedinţi de Federaţii i-au încurajat pe sportivi.

”Provocarea pe care o veţi trăi la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023 trebuie să fie pentru voi prilejul de a arăta că sunteţi pregătiţi, că veţi lupta pentru Echipă şi pentru toţi cei care sunt în spatele vostru. Ştiu ce înseamnă presiunea şi depăşirea limitelor, ce impune o astfel de stare, dar mai ştiu că un sunteţi puternici şi puteţi să urcaţi pe podium. Competiţia aceasta este pentru voi, dar şi pentru antrenorii voştri, un barometru extrem de important din călătoria spre Jocurile Olimpice Paris 2024. Visul vostru a fost alimentat zi de zi la antrenamente, e momentul să intraţi în arenă şi să transmiteţi curaj şi încredere, atitudine şi spirit de învingători!

Aveţi din partea noastră tot sprijinul de care aveţi nevoie. Mă bucur să marcăm acest moment ÎMPREUNĂ, sunteţi cea mai numeroasă delegaţie tricoloră din istoria Jocurilor Europene, toţi cei 150 de sportivi ai Echipei Olimpice Team Romania înseamnă MÂNDRIE NAŢIONALĂ!

Succes, Echipei Olimpice Team Romania!” a fost mesajul preşedintelui COSR Mihai Covaliu.

Afla mai multe despre: româniajocurile europenepoloniacatalin chirilă 

viewscnt
Articole similare