Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România, victorie de senzaţie cu Georgia pentru sferturile de finală la Campionatul European de polo! Care este următoarea adversară a tricolorilor

România, victorie de senzaţie cu Georgia pentru sferturile de finală la Campionatul European de polo! Care este următoarea adversară a tricolorilor

Sporturi

Comentarii

Naţionala masculină de polo a României a învins joi, la Dubrovnik, reprezentativa Georgiei, scor 18-11, în faza play-off a Campionatului European şi s-a calificat în sferturile de finală. Adversară va fi Spania, vineri, de la ora 17.30. Tricolorii au obţinut după 11 ani şi calificarea la Campionatul Mondial de luna viitoare.

Scorul pe reprize a fost 5-1, 5-3, 3-2, 5-5, după un meci în care România a condus de la un capăt la altul.

În grupa D, tricolorii au obţinut rezultatele 12-8 cu Olanda, 13-5 cu Slovenia şi 8-7 cu Slovacia. Astfel, au încheiat pe primul loc, cu 9 puncte, şi au jucat în play-off.

Tot joi, în faza play-off, Grecia-Olanda 15-10, iar Grecia va evolua în sferturi cu Croaţia. În celelalte două dispute din sferturi se întâlnesc Italia – Muntenegru şi Ungaria – Serbia. Toate meciurile vor avea loc vineri.

Urmează semifinalele, în 14 ianuarie, şi finalele pentru medalii, în 16 ianuarie.

Campioana europeană din 2024 va obţine şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

La ediţia CE din 2022, România s-a clasat pe locul 10.

Calificarea în sferturi la ediţia din acest an a CE le aduce tricolorilor şi biletul pentru Campionatul Mondial, din 2-18 februarie, de la Doha. Trei echipe de la CE2024 obţin calificarea la CM, iar din sferturile care se joacă vineri cinci reprezentative sunt calificate anterior – Spania şi Italia (Cupa Mondială 2023), Ungaria, Grecia, Serbia (CM 2023).

Afla mai multe despre: campionatul europeanpoloromânia 

viewscnt
Articole similare