You are here:

Românii au impresionat la Campionatul European din Bucureşti, iar ea vrea să fie urmaşa lui Bernadette Szocs la tenis de masă: "E cea mai tare, să rupă pe toată lumea"

Românii au impresionat la Campionatul European din Bucureşti, iar ea vrea să fie urmaşa lui Bernadette Szocs la tenis de masă: "E cea mai tare, să rupă pe toată lumea" 
galerie foto

Sporturi

Comentarii

Maya Madar a cucerit două medalii de bronz la Campionatele Europene U13 de la Bucureşti.

Urmaşa lui Bernie Szocs îl iubeşte pe Mickey Mouse

Are doar 12 ani, este în clasa a şasea, e fan declarat al lui Mickey Mouse şi o are ca idol pe Bernadette Szocs. Maya Madar a cucerit la Bucureşti două medalii de bronz la Campionatele Europene de tenis de masă rezervate sportivilor de până la 13 ani şi se anunţă a fi una dintre viitoarele mari campioane ale acestui sport.

Capitala ţării noastre a fost, timp de cinci zile, punctul central al tenisului de masă continental. Peste 150 de sportivi din mai bine de 20 de ţări au concurat la cea de-a doua ediţie a Europenelor rezervate celor mai mici jucători, cei de sub 13 ani. Iar România a reuşit să cucerească la această ediţie trei medalii de bronz: la echipe mixt, la individiual feminin şi la dublu mixt.

Maya Madar a fost una dintre eroinele delegaţiei noastre. A obţinut două medalii, la echipe şi la individual. Ea speră ca acesta să fie startul unei cariere în care să reuşească să-şi egaleze idolul, Bernie Szocs, despre care vorbeşte cu multă emoţie.

„Bernadtte Szocs e idolul meu. Încă nu am ajuns încă să iau autograf de la ea, dar cu următoarea ocazie cred că voi face şi o poză cu dumneaei”, a declarat Maya Madar, dublă medaliată cu bronz la CE U13, pentru Sportsnet.ro

Ea spune că nu va avea emoţii dacă va ajunge să joace vreodată contra lui Bernie.

„Nu voi avea nici o emoţie, pentru că nu am nimic de pierdut. Pentru mine e una dintre cele mai bune jucătoare din lume şi de aceea o respect foarte mult. Va fi fără emoţii, joc ce ştiu” – Maya Madar, dublă medaliată cu bronz la CE U13.

Maya i-a transmis şi o încurajare idolului ei, pentru Jocurile Olimpice.

„Îi urez mult succes. E cea mai tare. Să lupte, să rupă acolo pe toată lumea” – Maya Madar, dublă medaliată cu bronz la CE U13.

La aceste Europene, Maya nu i-a avut alături pe principalii ei susţinători, părinţii. Ea recunoaşte că are mari emoţii când ei sunt în tribune, aşa că aceştia au decis să rămână acasă, pentru a-i asigura liniştea necesară la concurs.

„Mi-este mai uşor când nu sunt părinţii, deoarece ei îmi dau emoţii. Cu timpul o să învăţ să trec peste ele. Sunt concentrată la joc, dar dacă îi văd în tribună mă emoţionez puţin. De ceea nici nu au venit la această competiţie, pentru că ştiu că am emoţii şi au zis că mai bine ca la primul Campionat European să fie mai lejer pentru mine” – Maya Madar, dublă medaliată cu bronz la CE U13.

Elevă în clasa a şasea, cu timpul împărţit între şcoală, antrenamente şi concursuri, Maya spune că nu mai are timp să se uite la desene animate.

„Mickey Mouse mi-a plăcut cel mai mult. Când eram mică eu cântam toate melodiile, aveam pluşuri cu el. De altfel, primul meu pluş a fost cu el” – Maya Madar, dublă medaliată cu bronz la CE U13.

Alexandru Pop şi Nadalia Ionaşcu au luat bronz şi la echipe şi la dublu mixt 

Medaliaţi cu bronz atât pe echipe, cât şi la dublu mixt, Nadalia Ionaşcu şi Alexandru Pop au ajuns la tenis de masă duşi de taţii lor.

„Am început tenisul de masă la vârsta de 4 ani. Mi-a plăcut şi am continuat. Acum îl bat mai mereu pe tata” – Alexandru Pop, dublu medaliat cu bronz la CE U13.

„Am început la fix 5 ani. Nu voiam să fac tenis când eram mică, dar m-a împins tata de la spate. Medaliile le pun lângă cupele mari pe care le-a câştigat tata de-a lungul timpului. E o competiţie între noi” – Nadalia Ionaşcu, dublă medaliată cu bronz la CE U13.

Alex spune că şi-a amenajat în casă un loc pentru medalii, care cu cât sunt mai importante, cu atât sunt aşezate mai sus. Acestea, de la Europene, vor sta în vârf.

„Am un spalier pe care pun medaliile şi cele mai importante le pun mai sus. Acestea vor fi pe cea mai înaltă treaptă, cu siguranţă” – Alexandru Pop, dublu medaliat cu bronz la CE U13.

Cristinel Romanescu: „Zilnic ne culcăm cu gândul medaliei la Jocurile Olimpice”

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, era foarte mulţumit atât de organizare, cât şi de rezultatele jucătorilor noştri.

„Generaţia care stă să vină ne bucură şi ne dă speranţe că viitorul tenisului de masă străluceşte si arată bine. Aceste trei medalii ne dau încredere că suntem pe drumul cel bun” – Cristinel Romanescu, preşedinte Federaţia Română de Tenis de Masă.

Peste doar două luni, la Paris vor fi în plină desfăşurare Jocurile Olimpice, iar şeful federaţiei recunoaşte că se gândeşte în fiecare zi doar la această competiţie.

„Zi de zi ne culcăm cu gândul medaliei la Jocurile Olimpice şi ne sculăm cu acelaşi gând. Sunt convins că şi sportivii îşi doresc acest lucru, iar atunci când îţi doreşti ceva, cu siguranţă realizezi” – Cristinel Romanescu, preşedinte Federaţia Română de Tenis de Masă.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: maya madartenis de masatenis de masa romaniacampionat european u13 tenis de masa 

viewscnt
Articole similare