Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Românii au trei fraţi: Dunărea, codrul şi sârbii" / ”Vă mulţumim, fraţi români”. Suporterii Stelei Roşii salută gestul ultraşilor români

"Românii au trei fraţi: Dunărea, codrul şi sârbii" / ”Vă mulţumim, fraţi români”. Suporterii Stelei Roşii salută gestul ultraşilor români

Fotbal

Comentarii

Steaua Roşie Belgrad a fost învinsă, sâmbătă, pe terenul celor de la Cukaricki, scor 1-2 (0-1), într-o partidă din etapa a 7-a a campionatului din Serbia.

În timpul partidei, suporterii celor de la Steaua Roşie Belgrad au afişat un banner prin care le mulţumea suporterilor români pentru scandările din timpul partidei România - Kosovo, care au dus la întârzierea partidei mai bine de 40 de minute.

La acea partidă, din preliminariile pentru EURO 2024, ultraşii din facţiunea ”Uniţi sub Tricolor” au afişat un banner pe care scria: ”Kosovo e Serbia”. De asemenea, au scandat minute în şir acest mesaj, iar arbitrul a dictat întreruperea meciului.

  • România este un stat care nu recunoaşte oficial independenţa statului Kosovo.

Sârbii, mesaj pentru ultraşii României

Sâmbătă, la partida Cukaricki - Steaua Roşie Belgrad au fost afişate mai multe bannere de mulţumire pentru suporterii români. Pe unul dintre ele scria în sârbă: ”Românii au trei fraţi: Dunărea, codrul şi sârbii”.

De asemenea, a fost transmis şi un mesaj aproximativ în limba română: ”Vă mulţumim, fraţi români”.

Kosovarii merg la UEFA şi la TAS

Kosovarii nu au de gând să treacă prea uşor peste cele întâmplate la meciul cu România şi cer dreptate forurilor europene.

Agim Ademi, preşedintele Federaţiei de Fotbal din Kosovo, a declarat că forul pe care îl conduce este gata să meargă la UEFA şi TAS pentru a se face dreptate.

Provocarea severă a suporterilor români a făcut ca meciul să fie întrerupt pentru o perioadă lungă de timp.

Meciul s-a reluat la insistenţele arbitrului după îndepărtarea bannerelor discriminatorii şi rasiste la adresa ţării noastre, deşi au continuat scandările la adresa fotbaliştilor şi a ţării noastre.

Rămânem hotărâţi să ne îmbunătăţim jocul şi să obţinem succes la nivel internaţional. Aceste provocări ne întăresc şi nu ne vor împiedica să mergem mai departe.

Vom cere dreptate şi respect pentru regulile de fair-play în fotbal în faţa organelor UEFA şi TAS. Discriminarea şi huliganismul nu-şi au locul în fotbalul modern şi suntem hotărâţi să ne protejăm integritatea”, a declarat Agim Ademi, în presa din Kosovo.

Afla mai multe despre: romania - kosovoserbiasuporteri 

viewscnt
Articole similare