You are here:

Românul calificat la Jocurile Olimpice s-a trezit în mijlocul unei surprize: "Este o senzaţie pe care nu o întâlneşte toată lumea"

Românul calificat la Jocurile Olimpice s-a trezit în mijlocul unei surprize: "Este o senzaţie pe care nu o întâlneşte toată lumea"

Echipa națională

Comentarii

Component al echipei naţionale de tenis de masă a României, sportivul în vârstă de 19 de ani s-a calificat în premieră la Jocurile Olimpice de la Paris. El este primul jucător român de tenis de masă din istorie care a câştigat Champions League, cu echipa sa din Germania, FC Saarbrucken TT.

Eduard Ionescu după calificarea la Jocurile Olimpice: „Nu voi fi turist la Paris!”

La doar 19 ani, Eduard Ionescu, component al echipei naţionale de tenis de masă şi-a împlinit cel mai mare vis. S-a calificat în premieră la Jocurile Olimpice de la Paris. „Sunt extrem de bucuros că am reuşit acest lucru. A  fost obiectivul principal propus de mine în acest an, din fericire am reuşit să îl ating, iar acum abia aştept să intru în perioada de antrenament şi să ajung în cea mai bună formă şi să fac o figură frumoasă. Nu vreau să fiu turist la Paris”-Eduard Ionescu, component al echipei naţionale de tenis de masă. Cea care i-a dat vestea calificării a fost Beatrice Romanescu. 

„Mi-a trimis fix dis de dimineaţă, cum m-am trezit am văzut mesaj de la dânsa, iar când am intrat, am văzut că eram calificat oficial”, spune Eduard Ionescu, component al echipei naţionale de tenis de masă, pentru Sportsnet.ro.  

Neoficial, Edi ştia că a prins biletul de Paris. „Oarecum ştiam cu trei zile înainte deoarece m-a ajutat colegul meu Ovi la nişte calcule că se pricepe”, adaugă Eduard Ionescu, component al echipei naţionale de tenis de masă. 

Şi colegii din naţională s-au bucurat foarte mult pentru sportiv. „Sunt fericiţi pentru mine, oarecum am contribuit toţi la asta. M-au ajutat foarte mult cu antrenamentele şi ca prieteni m-au ajutat foarte mult. E şi meritul lor”, recunoaşte Eduard Ionescu. 

A avut parte de o surpriză la „Paleta de Argint”

Prezent la Buzău, la „Paleta de Argint”, după calificare, sportivul a avut parte de o surpriză pusă la cale de fratele şi de mama sa. El a fost aplaudat la scenă deschisă de toţi participanţii la concurs şi a primit un tort. „Părinţii şi fratele meu sunt foarte bucuroşi şi cu siguranţă sunt cei mai mari susţinători ai mei de când am început tenisul de masă. În toate momentele grele ei au continuat să mă susţină mai mult decât oricine mai mult decât mine. Şi sper să fie alături de mine şi la Paris”, a spus Eduard Ionescu, component al echipei naţionale de tenis de masă. 

Anul acesta a fost unul greu dar şi plin de satisfacţii pentru sportivul de 19 ani. A trecut la seniorat şi a câştigat în premieră pentru un sportiv român de tenis de masă, Liga Campionilor cu echipa sa din Germania, FC Saarbrucken TT. “A însemnat foarte mult, echipa mea a fost câştigătoare de Champions League şi anul trecut şi erau şanse mari să câştigăm şi anul acesta. Nu m-am  aşteptam să joc, antrenorul a luat decizia ca eu să joc în semifinale şi am reuşit şi să iau un punct decisiv echipei la 1-1", a spus sportivul. 

El a povestit şi cum au trăit suporterii germani finala Champions League. „A fost o senzaţie extraordinară, sala a fost plină. Oameni care strigau numele echipei, fani care plângeau după ce am câştigat. A fost pur şi simplu superb”, a recunoscut Eduard Ionescu, component al echipei naţionale de tenis de masă.

În plin Euro 2024, Edi nu ratează niciun meci al naţionalei României. „Susţin România la toate sporturile şi chiar avem puterea să reuşim rezultate remarcabile, chiar dacă nu mulţi cred în noi. La meciul cu Ucraina, când am văzut atâţia români în tribune, nu mă aşteptam să fie atât de mulţi. Tot meciul l-am savurat alături de tata şi am ţipat foarte tare îmi pare rău pentru vecinii mei” susţine jucătorul de tenis de masă. 

El ştie cel mai bine ce înseamnă să ţi se cânte imnul! A trăit-o live de multe ori! „Este o senzaţie pe care nu o întâlneşte toată lumea. Este ceva ce un om de rând nu poate să înţeleagă. Cum se simte să fi acolo şi să ţi se cânte imnul şi să ştii că este pentru tine, dar în primul rând este o mândrie că reprezinţi ţara ta”, mai declară Eduard Ionescu, component al echipei naţionale de tenis de masă.

România va avea doi români la Jocurile Olimpice, la simplu

Edi nu va fi singurul român de pe tablou în proba de simplu. Şi Ovidiu Ionescu, colegul său din naţională a reuşit calificarea din clasamentul mondial, de pe poziţia 45. „În primul rând mă bucur foarte mult ca si Edi s-a calificat oficial, are un potenţial enorm si calificarea este înca o dovada ca viitorul îl poate privi cu mare încredere. Pentru mine, este a treia ediţie de Jocuri Olimpice la care voi fi prezent şi o privesc cu multă încredere. La ultima ediţie am ocupat locul 5 la mixt, dar acum chiar cred ca putem face pasul către un rezultat si mai bun. Sunt foarte fericit să particip la aceste Jocuri Olimpice, cu siguranţă vor fi speciale” – Ovidiu Ionescu, component al echipei naţionale de seniori, de tenis de masă a României. Tenisul de masă românesc va fi reprezentat, la Jocurile Olimpice de la Paris, de echipa naţională feminină: Elisabeta Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu şi Andreea Dragoman. Elisabeta Samara şi Bernadette Szocs vor concura şi în  proba de simplu feminin, Ovidiu Ionescu şi Eduard Ionescu în proba de simplu masculin, iar prechea de dublu mixt este formată din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs.

 

Afla mai multe despre: eduard ionescueduard ionescu tenis de masajocurile olimpice tenis de masa 

viewscnt
Articole similare