Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Românul care a ratat transferul la Galatasaray înainte ca Moruţan şi Cicâldău să semneze: "Trebuia să merg. Nu ştiu ce s-a întâmplat"

Românul care a ratat transferul la Galatasaray înainte ca Moruţan şi Cicâldău să semneze: "Trebuia să merg. Nu ştiu ce s-a întâmplat"

Campionate

Comentarii

La Galatasaray au jucat, de-a lungul timpului, mai mulţi fotbalişti români, unii dintre ei chiar cu rezultate foarte bune şi care au rămas în inimile suporterilor, cum ar fi Gică Hagi sau Gică Popescu. Adrian Pitu (46 de ani), fostul fotbalist de la Steaua sau Dinamo, a dezvăluit că a ratat un transfer la Galatasaray în vremea când antrenor era Mircea Lucescu.

Românul care a ratat transferul la Galatasaray înainte ca Moruţan şi Cicâldău să semneze: "Trebuia să merg. Nu ştiu ce s-a întâmplat"

Performanţele reuşite de Hagi, Popescu sau Mircea Lucescu la Galatasaray au lăsat "uşi" deschise şi pentru alţi români să ajungă la formaţia din Turcia. În vremea când "Il Luce" o pregătea pe Galata, Adrian Pitu, fostul fotbalist de la Steaua sau Dinamo, trebuia să semneze şi el cu formaţia "CimBomBom". Doar că transferul a picat, după ce Lucescu a plecat de la cârma echipei din "Ţara Semilunei".

Adrian Pitu a scos la iveală transferul ratat la Galatasaray şi a dezvăluit că şi-ar fi dorit foarte mult să lucreze cu Mircea Lucescu, de-a lungul carierei.

"Singurul meu regret e că nu l-am prins pe Mircea Lucescu. Chiar trebuia să merg la Galatasaray, a plecat cu două zile înainte să semnez. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Trebuia să ajung. Îmi pare rău că n-am lucrat cu el, am auzit că e un pedagog foarte bun. Antrenorul trebuie să fie foarte bun pedagog. Din ce am auzit, nea Mircea de asta a şi reuşit", a povestit Adrian Pitu, la AS.ro LIVE.

În carieră, Adrian Pitu a jucat la Sportul, Dinamo, Rocar, U Craiova, Oţelul, FCM Bacău, Steaua, Bnei Sakhnin şi Maccabi Netanya.

  • 1 - un titlu de campion a câştigat Adrian Pitu cu Steaua, în 2005

Alexandru Cicâldău şi Olimpiu Moruţan, ultimii români ajunşi la Galatasaray

Aflată într-o criză de formă şi cu un lot îmbătrânit, Galatasaray s-a orientat din nou către transferuri de jucători români pentru a construi o nouă echipă puternică. În vara lui 2021 l-au vrut pe Nicolae Stanciu, şeptarul de la Slavia Praga, apoi şi-au îndreptat atenţia către Alexandru Cicâldău, după n-au reuşit să se înţeleagă cu Slavia. Cicâldău a fost achiziţionat de la U Craiova în schimbul a 6,5 milioane de euro, iar un alt transfer reuşit în această vară este cel al lui Olimpiu Moruţan de la FCSB, pentru care s-au plătit 3,5 milioane de euro.

De asemenea, Galatasaray a fost interesată şi de Claudiu Petrila, fotbalistul campioanei CFR Cluj, iar presa din Turcia a scris şi despre Enes Sali (15 ani), "perla" lui Gică Hagi, că este pe lista grupării "CimBomBom".

Galatasaray, "casă" pentru fotbaliştii români

După succesul pe care l-au avut cu transferurile lui Gică Hagi şi Gică Popescu, Galatasaray a început să transfere din ce în ce mai mulţi fotbalişti din România. Doar că nu toţi au avut succesul "Regelui" şi al "Baciului". Iosif Rotariu a ajuns primul la Galata, în 1990, apoi au urmat Hagi şi Popescu. De-a lungul timpului, la Galatasaray au jucat Iulian Filipescu, Adrian Ilie, Ionuţ Luţu, Radu Niculescu, Florin Bratu, Ovidiu Petre, Gabi Tamaş, Bogdan Stancu, Iasmin Latovlevici, Florin Andone, iar acum Alexandru Cicâldău şi Olimpiu Moruţan.

Afla mai multe despre: adrian pitu transfer galatasaraygalatasaray transfer adrian pituadrian pitu galatasarayadrian pitu mircea lucescu 

viewscnt
Articole similare