Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rusia a mai pierdut o competiţie: "Suntem alături de colegii şi prietenii noştri din Ucraina"

Rusia a mai pierdut o competiţie: "Suntem alături de colegii şi prietenii noştri din Ucraina"

Alte sporturi

Comentarii

Federaţia Română de Şah a precizat, sâmbătă, într-un comunicat semnat de preşedintele Vlad Ardeleanu, că salută decizia FIDE de a muta Olimpiada de Şah şi Congresul din Rusia, având în vedere invadarea Ucrainei de către această ţară.

FR Şah: "Salutăm decizia FIDE de a muta a 44-a Olimpiadă de Şah şi Congresul din Rusia. Suntem alături de colegii şi prietenii noştri din Ucraina"

Forul s-a declarat alături de sportivii ucraineni şi a condamnat atacul Rusiei.

“Datoria oricărei organizaţii sportive este să reprezinte valorile olimpice şi să aducă pace şi grijă pentru interesul superior al sportivilor.

Din păcate, demonii trecutului s-au întors, parcă supăraţi că şi-au lăsat neterminată treaba începută acum o sută de ani.

Suntem alături de colegii şi prietenii noştri din Ucraina, în această perioadă cumplită. Condamnăm cu putere invazia militară a Rusiei în Ucraina, nu există loc de justificare.

Echipa Ucrainei este recentă câştigătoare a campionatului European pe echipe la masculin, iar în Superliga României cei mai multi dintre jucătorii străini au fost cei ucrainieni.

De altfel, cei mai numeroşi sahişti străini în concursurile din România au fost şi sunt jucătorii ucrainieni. Vom continua să îi invităm să joace la turneele din România, vom continua să le oferim suport şi vom continua să ne sprijinim reciproc în lumea sportivă a şahului.

Salutăm decizia FIDE - Consiliul Federaţiei Internaţionale de Şah de a muta a 44-a Olimpiadă de Şah şi Congresul FIDE din Rusia, care ar fi avut loc anul acesta la Moscova. În circumstanţele actuale, susţinem mutarea activităţilor operaţionale ale acestui for sportiv în afara Rusiei.

Îmi pare profund rău pentru toţi oamenii care suferă în aceste momente. Mă rog pentru ei şi familiile lor.

Sper ca în spiritul şahului, raţiunea să triumfe şi să fie reinstaurată pacea!”, a notat Vlad Ardeleanu în comunicat.

Afla mai multe despre: rusia 

viewscnt
Articole similare