Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rusia confirmă un posibil schimb de prizonieri în vederea eliberării baschetbalistei Brittney Griner

Rusia confirmă un posibil schimb de prizonieri în vederea eliberării baschetbalistei Brittney Griner

Baschet

Comentarii

Rusia este pregătită să efectueze un schimb de prizonieri, care ar permite eliberarea baschetbalistei americane Brittney Griner, condamnată la nouă ani de închisoare la Moscova, pentru deţinere de stupefiante, a declarat un diplomat rus, relatează L’Equipe.

Alexander Dartchiev, directorul departamentului America de Nord al Ministerului rus de Externe, a confirmat, sâmbătă, că Statele Unite şi Rusia discută despre un posibil schimb de prizonieri, în care este implicată sportiva Brittney Griner, condamnată la începutul lunii august la nouă ani de închisoare, pentru deţinere de narcotice, respective canabis terapeutic, pentru care avea reţetă medicală.

Statele Unite au anunţat în mod repetat că au făcut o ”ofertă substanţială” pentru a obţine eliberarea a doi dintre cetăţenii americani, a lui Griner şi a unui fost militar, Paul Whelan.

Potrivit presei americane, cei doi americani ar fi schimbaţi cu Viktor Bout, un celebru traficant de arme, supranumit ”comerciantul morţii”, care în prezent ispăşeşte o pedeapsă de 25 de ani de închisoare în Statele Unite.

Viaţa lui Bout a fost inclusă în scenariul filmului ”Traficantul de arme” (”Lord of War”), lansat în 2005, care descrie povestea unui traficant de arme interpretat de Nicolas Cage.

Numele citate de presa americană ”sunt într-adevăr luate în considerare", a declarat Dartchiev, într-un interviu acordat agenţiei de presă rusă TASS.

"Rusia a cerut eliberarea lui Viktor Bout în urmă cu mult timp. (...) Discuţiile pe tema extrem de sensibilă a unui schimb de (deţinuţi) au loc prin canale alese de preşedinţii noştri”, a conchis oficialul rus.

Afla mai multe despre: brittney griner 

viewscnt
Articole similare