Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rusia s-a răzbunat pentru scufundarea navei Moskva! Vitali Kliciko, prima reacţie. Kiev, în stare de şoc

Rusia s-a răzbunat pentru scufundarea navei Moskva! Vitali Kliciko, prima reacţie. Kiev, în stare de şoc

Diverse

Comentarii

„Răspuns în forţă al Rusiei pentru scufundarea navei amiral”, notează presa internaţională, care anunţă că „Forţele Moscovei au distrus o fabrică de rachete de lângă Kiev, după ce Ucraina a lovit Moscova cu două rachete Neptun".

Ministerul rus al Apărării a ameninţat, vineri, că va creşte „numărul şi amploarea atacurilor cu rachete” asupra Kievului „ca răspuns la toate atacurile şi sabotajele de tip terorist”.

Prima dintre ţinte a fost o fabrică situată la periferia Kievului, unde sunt fabricate şi depozitate rachete Neptun, despre care Ucraina susţine că au lovit nava militară a lui Vladimir Putin din Marea Neagră. 

Crucişătorul rus Moskva a fost scufundat de două rachete ucrainene, anunţa vineri un oficial de rang înalt de la Pentagon, care subliniază că este vorba despre ”o lovitură dură” aplicată Rusiei, relatează AFP.

Răspunsul nu a întârziat să apară şi se aşteaptă o nouă ofensivă asupra capitalei Kiev.

Atacul asupra depozitului de rachete din Ucraina a provocat „daune semnificative” fabricii şi clădirii administrative, potrivit jurnaliştilor AFP. 

Potrivit Ministerului rus al Apărării, au fost distruse o fabrică de maşini, ateliere pentru producţia şi repararea rachetelor antiaeriene cu rază lungă şi medie de acţiune şi rachete antinavă. „Atacul asupra fabricii Zhulyany Vizar (n.r. - depozitul unde se aflau şi rachete Neptun) a distrus un lanţ de producţie pentru rachete antiaeriene şi antinave cu rază lungă de acţiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al apărării rus, Igor Konaşenkov.

Explozii s-au auzit, sâmbătă dimineaţă, în capitala Ucrainei Kiev şi în oraşul din vest Lviv. Primarul Kliciko a anunţat că salvatorii şi medicii au intervenit de urgenţă

Explozii au fost auzite, sâmbătă, la primele ore în capitala Ucrainei, Kiev, şi în oraşul din vest Lviv, a informat presa locală, scrie Reuters. Primarul Vitali Kliciko a anunţat că salvatori şi medici au intervenit de urgenţă la locul unei explozii.

Sâmbătă devreme, sirenele de raid aerian s-au auzit în cea mai mare parte a Ucrainei. Nu a existat nicio confirmare oficială a exploziilor.

Reuters nu a putut verifica imediat informaţiile. Salvatorii şi medicii se aflau la locul unei explozii de sâmbătă devreme la periferia Kievului, a declarat primarul Capitalei, Vitali Kliciko, într-o postare online.

Explozia a avut loc în districtul Darnytskyi din Kiev, a spus Kliciko într-un mesaj pe aplicaţia de mesagerie Telegram. Este districtul de sud-est al Kievului, pe malul stâng al râului Nipro.

Kliciko a adăugat că informaţiile despre răniţi sunt în curs de confirmare.

 

Afla mai multe despre: nava moskvavitali kliciko 

viewscnt
Articole similare