Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rusia şi Belarus, excluse din toate competiţiile de rugby. Ruşii erau cu România în grupa de calificare la Campionatul Mondial

Rusia şi Belarus, excluse din toate competiţiile de rugby. Ruşii erau cu România în grupa de calificare la Campionatul Mondial

Rugby

Comentarii

Rusia şi Belarus au fost suspendate din toate competiţiile de rugby, marţi, "până la noi ordine", a anunţat forul mondial de conducere World Rugby.

Comitetul executiv al federaţiei internaţionale a decis "suspendarea completă şi imediată a Rusiei şi Belarusului din toate activităţile internaţionale de rugby” şi "suspendarea completă şi imediată a Federaţiei Ruse de Rugby din statutul său de membru al World Rugby până la noi ordine”, se spune într-un comunicat de presă.

Rusia se afla încă în runda finală a calificărilor europene pentru Cupa Mondială din 2023, care va avea loc în Franţa, dar era pe locul cinci în clasament, cu trei meciuri de jucat, doar primele două echipe calificându-se direct la turneu. Din aceeaşi grupă face parte şi România. Meciul de calificare al ruşilor împotriva Georgiei, care trebuia să aibă loc în urmă cu două zile, a fost amânat şi, prin urmare, nu se va juca, la fel ca ultimele două întâlniri cu Olanda şi Portugalia, din luna martie.

World Rugby nu a precizat care sunt consecinţele acestei suspendări în procesul de calificare "Decizia a fost luată în interesul valorilor de solidaritate, integritate şi respect pentru rugby", a declarat forul, care a asigurat "sprijin deplin pentru comunitatea rugbyului" din Ucraina.

Afla mai multe despre: romania rugby 

viewscnt
Articole similare