Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ruşii ar putea scăpa de unele sancţiuni până la finalul anului. Ce se discută în culise: ”Sportul trebuie să fie în afara politicii”

Ruşii ar putea scăpa de unele sancţiuni până la finalul anului. Ce se discută în culise: ”Sportul trebuie să fie în afara politicii”

Alte sporturi

Comentarii

Mai multe sancţiuni luate împotriva Rusiei ar putea fi ridicate, deşi Vladimir Putin apasă şi mai tare pedala în războiul din Ucraina.

Miercuri, Vladimir Putin a decretat mobilizare parţială, în urma căruia preşedintele Rusiei vrea să trimită aproximativ 300.000 de soldaţi în războiul pe care l-a pornit în Ucraina.

Surprinzător, în culise se discută despre unele sancţiuni luate împotriva ruşilor dacă să fie ridicate sau nu.

Scapă Rusia de sancţiunile pentru unii dintre sportivii săi? Ce se discută în culise

Imediat după ce Vladimir Putin a decis să atace Ucraina, cele mai multe foruri internaţionale au decis să excludă din competiţii sportivii ruşi şi bieloruşi.

Printre cei care au apelat la sancţiuni contra Rusiei au fost şi cei de la Federaţia Internaţională de Schi. Competiţiile pe care Rusia ar fi trebuie să le organizeze au fost mutate în alte ţări, în vreme ce sportivii ruşi şi bieloruşi au fost excluşi.

Însă lucruri s-ar putea schimba în perioada următoare. Francezul Michel Vion, secretarul general al Federaţiei Internaţionale de Schi, spune că se discută intens despre reprimirea ruşilor în competiţiile pe care le organizează.

De asemenea, Michel Vion susţine că inclusiv neamţul Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, se gândeşte tot mai serios la ridicarea sancţiunilor luate contra sportivilor ruşi.

Vion spune că este posibil ca, în luna decembrie, sportivii ruşi să fie reprimiţi în competiţiile internaţionale de schi. A subliniat însă că aceştia vor concura doar sub steag neutru:

”În prezent, există reguli şi sancţiuni împotriva Rusiei şi Belarusului. Se pare că Thomas Bach (preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic” începe să se gândească şi să ţină întâlniri cu Federaţia Internaţională de Schi şi, mai mult sau mai puţin, începe să deschidă din nou porţile. Sportul trebuie să fie în afara politicii.

Acest lucru va dura câteva săptămâni sau luni. Dar se naşte ideea de a deschide uşile pentru Rusia şi Belarus. Nu este vorba despre competiţiile pe care ar fi trebuit să le organizeze Rusia, ci despre participarea la competiţiile Federaţiei Internaţionale de Schi şi la Cupa Mondială.

Desigu, FIS nu va lua o astfel de decizie fără o recomandare clară din parte CIO. FIS aşteaptă recomandări clare din parte CIO.

Lucrurile par să accelereze. Nu ştiu dacă totul va fi pregătit pentru startul Cupei Mondiale, cel puţin nu pentru competiţiile de schi alpin (care încep pe 22 octombrie). Dar poate în decembrie se va găsi o soluţie”, a spus Michel Vion, citat de sports.ru.

Anunţul făcut de Michel Vion vine însă într-un context foarte nepotrivit. Într-un discurs pe care l-a ţinut miercuri dimineaţă, Vladimir Putin a decretat mobilizare parţială. Acest lucru înseamnă că vor fi chemaţi la arme toţi ruşii cu experienţă militară.

De asemenea, preşedintele Rusiei şi-a declarat susţinerea pentru referendumurile care urmează să aibă loc în teritoriile ocupate şi a ameninţat din nou cu bomba atomică.

Pe de altă parte, UEFA a anunţat că sancţiunile luate contra fotbalului rus vor fi în continuare menţinute.


 

Afla mai multe despre: rusia 

viewscnt
Articole similare