Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

S-a făcut marele transfer. Cât a plătit Real Madrid pentru noul star al fotbalului brazilian: "Va costa cel puţin 300 de milioane de euro"

S-a făcut marele transfer. Cât a plătit Real Madrid pentru noul star al fotbalului brazilian: "Va costa cel puţin 300 de milioane de euro"

Real Madrid

Comentarii

Real Madrid va plăti 35 de milioane de euro clubului Palmeiras în schimbul noului star al fotbalului brazilian, Endrick, sumă la care urmează să se adauge alte 25 de milioane în funcţie de obiective, anunţă cotidianul sportiv spaniol AS.

Acordul dintre cele două părţi este complet şi nu a fost încă oficializat din cauza unei probleme birocratice, precizează AS, adăugând că transferul va fi deja înregistrat de FIFA, deşi nu va intra în vigoare până când Endrick va împlini vârsta majoratului, în iulie 2024.

Conform regulamentului, atacantul Endrick poate semna doar un contract pe trei ani, FIFA nepermiţând perioade mai lungi de contract pentru jucătorii sub 18 ani. Prelungirea pentru încă trei ani, până în 2030, a fost deja convenită, iar fotbalistul brazilian urmează să primească două milioane de euro brut pentru fiecare dintre aceste sezoane, însă suma va creşte uşor pe măsură ce avansează contractul său, unul asemănător cu cel pe care l-a semnat compatriotul său Vinicius Junior cu Real Madrid, ambii având de altfel acelaşi impresar.

  • Endrick are 16 ani şi este evaluat de site-ul de specialitate transfermarkt.com la suma de 20 de milioane de euro

Totodată, Real Madrid şi reprezentanţii lui Endrick s-au pus de acord în vederea împărţirii în mod egal a drepturilor de imagine între club şi jucător.

Primele informaţii apărute în mass-media pe această temă sugerau că Real Madrid va plăti clauza de reziliere a contractului lui Endrick cu Palmeiras, în valoare de 60 de milioane de euro, plus un impozit de 12 milioane.

Însă AS a aflat din surse care au participat direct la negociere că transferul s-a finalizat pentru 35 de milioane de euro, plus 25 de milioane în funcţie de obiective, unele dintre ele dificil de realizat: câştigarea trofeului Golden Boy, număr de partide ca titular, goluri marcate, titluri cucerite.

În felul acesta, au afirmat sursele respective, "dacă Real Madrid va ajunge să plătească 60 de milioane de euro va fi doar pentru că Endrick va fi evaluat la cel puţin 300 de milioane".

Afla mai multe despre: real madrid 

viewscnt
Articole similare