Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

S-a rupt ”lanţul prieteniei” dintre Gigi Becali şi Nuredin Beinur: ”M-a sunat să-mi vândă echipa, la doi dinamovişti”. Vasi Geambazi a calmat situaţia

S-a rupt ”lanţul prieteniei” dintre Gigi Becali şi Nuredin Beinur: ”M-a sunat să-mi vândă echipa, la doi dinamovişti”. Vasi Geambazi a calmat situaţia

Fotbal

Comentarii

Patronul celor de la FCSB, Gigi Becali (65 de ani), rămâne un personaj extrem de imprevizibil, mai ales când vine vorba de afaceri, şi mai ales de fotbal.

Omul de afaceri Nuredin Beinur a povestit un episod recent, care l-a avut în centrul atenţiei pe latifundiarul din Pipera şi care a răcit relaţiile dintre cei doi.

Gigi Becali a vrut să-i vândă echipa lui Beinur, pe nepusă masă

După ce Ciprian Marica a vândut brandul ”Farul” către Gică Hagi, iar numele a fost integrat în fostul club Viitorul Constanţa, care s-a transformat în Fotbal Club Viitorul Farul Constanţa, fostul club al ”Marinarilor”, din Liga 2, înfiinţat de către suporterii Farului, a rămas fără identitate.

Imediat, Ciprian Marica, cel care susţinea echipa din Liga 2, a decis să schimbe numele entităţii în Fotbal Club Marina, iar clubul i-a fost vândut afaceristului Nuredin Beinur, în iunie 2021, care avea să fie administrat de către nepotul său, Altay.

Socotelile de acasă nu s-au potrivit cu cu cele din târg, finanţarea promisă nu a venit, iar Nuredin Beinur a acceptat o colaborare cu academia celor de la FCSB, pentru ca cei mai buni tineri jucători ai echipei să se poată dezvolta în Liga 2. Practic, echipa îşi schimba din nou identitatea, în Unirea Constanţa, şi devenea satelitul celor de la FCSB.

  • Imediat, FCSB a transferat la Unirea Constanţa o serie de jucători, toţi sub formă de împrumut. Până la un punct.

Gigi Becali a considerat că se poate implica mai activ la ”satelit” şi chiar a vrut să vândă clubul ce-i aparţinea lui Nuredin Beinur, unori afacerişti cu rădăcini la Dinamo, care îşi doreau neapărat locul din eşalonul secund.

Am fost sunat de Gigi Becali: `Domne, hai să vii să semnezi actele`. `Ce acte, mă?`. `Pai, să vând echipa`. Eu am crezut că e un joc între Vasi Geambazi şi Gigi. 

Vasi controla academia şi conducea echipa Unirea Constanţa alături de nepotul meu, Altay. Dar s-a dovedit că Vasi a fost om corect. N-am înţeles cum Gigi, la toţi banii pe care îi are, mă sună pe mine pentru 200.000 de euro.

Echipa era a mea în acte, dădeam şi eu bani, plăteam salarii acolo. I-am explicat lui Gigi că e echipa mea, s-a făcut că nu înţelege. Pe urmă a înţeles.

”Beinur ne-a lăsat apartamentul lui, noi am fost chiriaşi, iar acum vrem să-i vindem apartamentul”

Pe urmă, am avut o discuţie telefonică şi a înţeles. Nu s-a mai întâmplat nimic, s-a stricat colaborarea. Se stricase mai demult. Mai ales pentru că tot timpul vorbea la emisiuni şi zicea despre mine ‘acel om’, nu îmi pomenea pe nume.

Eu nu aveam de ce să nu îi pomenesc numele. Eu nu am bătut la poarta lui, el a bătut la poarta mea. Eu dacă am bătut la uşa cuiva, l-am răsplătit de 10 ori.

Vasi i-a explicat şi chiar mi-a plăcut. I-a zis: `Beinur ne-a lăsat apartamentul lui, noi ne-am dus chiriaşi, iar noi acum vrem să-i vindem apartamentul`.

Era unul de la Dinamo, care voia să cumpere locul. Tată-fiu. Conducători, jucători ceva. Nu mai ţin minte numele. Da, Gigi s-a gândit că e o echipă de vânzare, la Mangalia. Echipa mea”, a povestit Nuredin Beinur, în podcastul Anamariei Prodan, de pe YouTube.

Afla mai multe despre: gigi becalinuredin beinurvasi geambazi 

viewscnt
Articole similare