adplus-dvertising
You are here:

S-a scumpit minutul de publicitate la Super Bowl şi s-a atins un nou record. Poţi cumpăra Dinamo şi îţi mai rămân şi bani de jucători

S-a scumpit minutul de publicitate la Super Bowl şi s-a atins un nou record. Poţi cumpăra Dinamo şi îţi mai rămân şi bani de jucătorigalerie foto
Comentarii

Pe 3 februarie, începând cu 01:30 (ora României), New England Patriots şi Los Angeles Rams se vor întâlni în cea de-a 53-a ediţie a Super Bowl. Pentru cele două echipe, miza o reprezintă trofeul Vince Lombardi. Pentru televiziuni, banii încasaţi din publicitate.

Anul acesta se va doborî un record. Sumele care se vor încasa pentru spoturile publicitare au depăşit pragul de 10 milioane de dolari / minut. Mai exact, la Super Bowl, publicitatea este vândută, în mare parte, în segmente de câte 30 de secunde, iar un singur spot va ajunge în momentele de maximă audienţă la 5,25 milioane de dolari. Niciodată nu s-a întâmplat ca spotul de 30 de secunde să depăşească 5 milioane de dolari. Preţurile au fost în continuă creştere din 2002 încoace. O singură dată s-a întâmplat, în 2010, ca spotul de 30 de secunde să coste mai puţin decât în sezonul precedent. 

Suma de 10,5 milioane de dolari (pentru un minut de publicitate) este una uriaşă pentru piaţa de publicitate din România şi pentru sportul românesc. În 2016, la meciul de la Euro dintre România şi Franţa, a fost vândut cel mai scump minut de publicitate din istoria audio-vizualului românesc. Spotul de 30 de secunde a costat 27.000 de euro, adică 54.000 de euro pentru un minut. 

Banii încasaţi anul acesta pentru un minut de publicitate la Super Bowl ar fi suficienţi pentru a cumpăra clubul de fotbal Dinamo. La finalul anului trecut, Alexandru David, preşedintele lui Dinamo, dădeau o declaraţie prin care spunea că orice persoană care vrea controlul clubului trebuie să plătească 6,6 milioane de dolari. 

Super Bowl-ul din acest an se va disputa la Atlanta, pe Mercedes Benz Arena. Meciul schimbă viaţa oraşului. Preţurile biletelor de avion se dublează, iar tarifele pentru cazare o iau razna. Cele mai ieftine camere de hotel costă 100 de dolari pe noapte şi se găsesc la 15-20 de kilometri faţă de arenă. 

Pauza finalei va fi unul dintre cele mai aşteptate momente. Anul acesta, trupa Maroon 5 va susţine show-ul muzical. Rihana ar fi fost preferată, dar cântăreaţa ar fi refuzat să susţină recitalul în semn de solidaritate cu Colin Kaepernick, fost quarteback la San Francisco 49ers. El a avut de suferit şi nu a mai jucat în NFL, după terminarea contractului cu 49ers, după ce a protestat prin a îngenunchea în 2016 pentru a manifesta împotriva rasismului şi a actelor de violenţă ale poliţiei faţă de comunitatea de culoare din Statele Unite ale Americii. Gestul său a provocat mânia preşedintelui Donald Trump, care a considerat gestul lui Kaepernick ca fiind lipsit de respect faţă de întreaga naţiune.

New England Patriots este finalista din sezonul trecut, iar vedeta finalei este quarterback-ul său. Tom Brady are deja opt finale jucate şi a câştigat cinci dintre ele. Joacă din 2000 pentru Patriots şi a cucerit primul Super Bowl în 2001. 

 

viewscnt
Articole similare